ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Emekçi kadınlar anısına konser verdiler

Emekçi kadınlar anısına konser verdiler

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Emekçi kadınlar anısına konser verdiler

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Mimarlar Odası İzmir Şubesi ‘Kadın Mimarlar Komisyonun’ düzenlediği etkinliklerle kutlandı.

Mimar Merve Sarıçelik’in “Mimarlık kültürünün oluşumunda kadının rolü ve erken Cumhuriyet döneminde mimarlık - kadın ilişkisi” konu başlıklı sunum ile başlayan etkinlik, konserle devam etti. Pandemi koşulları nedeniyle uzun zamandır bir araya gelemeyen meslektaşlar çevrim içi de olsa birlikte olmanın tadını çıkardı. Güzelİzmir Müzik Grubu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar anısına canlı bir konser verdi. İzmir Mimarlık Merkezi’nde düzenlenen konser, YouTube kanalından canlı olarak yayınlandı. Seçilmiş özel repertuarı ile birbirinden güzel şarkılar söyleyen Güzelİzmir Grubunun konseri beğeni ile izlendi. Keman sanatçısı Gülçin Özlü Kahraman ve Flüt sanatçısı Perihan Tanyeri’nin performansı büyük ilgi gördü. 

Kadın mimarlar komisyonun düzenlediği bir diğer etkinlik ise kadın cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla bugüne kadar şiddet görerek hayatını kaybeden canları andı, tek tek isimlerinin sayıldığı bir video hazırladı. Mimarlar Odası temsilciliklerinin de katıldığı anma etkinliği sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı İlker Kahraman, Kadın Mimarlar Komisyonuna katkılarından dolayı teşekkür ederken tüm emekçi kadınların gününü  kutladı

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Çiğli’de başkan yardımcılığı görevine 2 yeni isim
Sonraki Haber Karşıyaka'nın önünde zorlu 3 maç...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?