ANA SAYFA > İZMİR > Eğitimli seyyarlar geliyor

Eğitimli seyyarlar geliyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Eğitimli seyyarlar geliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'de bir ilke imza atarak 191 seyyar satıcıya 1 hafta boyunca hijyen, iletişim, gıda güvenliği ve temel işletmecilik eğitimleri verdi. Sertifikalı seyyarlar yeni yılda tek tip araç ve giysilerle hizmet verecek.

İzmir Seyyar Esnaf ve Sanatkarlar Meclisi'nin girişimi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) desteğiyle tek tip araçlar ve kıyafetle çalışıp kestane, mısır, çiçek satacak 191 kursiyer eğitimlerini tamamlayıp belgelerini aldı. İBB Meslek Fabrikası'nda düzenlenen törende konuşan İzmir Seyyar Esnaf ve Sanatkarlar Meclisi Başkanı Evren Laçin, “Kayıt alına alınarak sosyal güvenceye kavuşmasını istediğimiz seyyar esnafımız için Büyükşehir belediyemizle el ele verip çalışmamızı tamamladık. Eğitime 116'sı çiçekçi, 75'i de kestane ve mısır satıcısı olmak üzere 191 kursiyer katıldı. Müşteri ilişkilerinden, hijyen ve satış tekniklerine kadar aldıkları 1 haftalık eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlerimiz Büyükşehir Belediyesi'nin Meslek Fabrikası'nda kurs bitirme belgelerini ve adlarının yazılı olduğu kartları yetkililerin elinden aldı” dedi.

Törene, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Şükran Nurlu ile Ertuğrul Tugay'ın katıldığını aktaran Laçin, “Bu aşamadan sonra tek tip araçları dağıtılacak. Ayrıca tek tip giysi ve şapkalarını da alan kursiyerler, yakalarında kimlik kartlarıyla sokaklarda, meydanlarda hizmet vermeye başlayacak. Böylece 100 yıllık İzmir tarihinde sokak lezzetleri ve kentin renkleri huzurlu bir ortamda, zabıta-seyyar satıcı gerginliği yaşanmadan hijyenik koşullarda satılacak. Böylece yıllardır istediğimiz kayıt altına alınma talebimiz hayata geçti” diye konuştu.

Törende konuşan Genel Sekreter Yardımcıları Şükran Nurlu, belgelerini alan kursiyerler tek tip kıyafetleriyle hemen hizmet vermeye başlayacağını, önümüzdeki günlerde de tek tip araçların dağıtılacağını aktardı. Nurlu, “Bundan sonra zabıta ile kovalama, kaçmaca yaşanmayacak. Artık zabıtalar sizin yanından geçerken 'hayırlı işler' deyip geçecek. Böylece kamuoyuna yansıyan olumsuz görüntülerin de önüne geçmiş oluyoruz. Bu proje ile bir ilk yaratıyor ve Türkiye'ye örnek olacak bu projeyi ilk kez İzmir'de hayata geçiriyoruz” ifadelerini kullandı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Gaziemir'de 15 bin 606 ağaç, 28 milyar 65 milyon 500 bin litre su kurtarıldı
Sonraki Haber KARBEL işçilerine yeni yıl jesti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?