ANA SAYFA > İZMİR > Efes Selçuk'ta Kent Belleği Söyleşileri devam ediyor

Efes Selçuk'ta Kent Belleği Söyleşileri devam ediyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Efes Selçuk'ta Kent Belleği Söyleşileri devam ediyor

Efes Mitoloji Günleri Ana Tanrıçalar Söyleşi Serisi “Taş Devrinden Kalan Toprak Ana Demeter” söyleşisi ile devam etti.

Dokuz Eylül Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Kaya Selçuk Efes Kent Belleği’nde mitoloji severlerle bu kez  “Taş Devrinden Kalan Toprak Ana Demeter” konulu söyleşide bir araya geldi.

Her tanrıçanın mitolojide çok farklı bir öneme sahip olduğunu belirten Prof. Dr. Nevzat Kaya; “Demeter Yunan tanrıçaları arasında en sıra dışı olanıdır. Bunun sebebi Demeter’in en az klasik olan tanrı olmasıdır. Bu aslında bize Demeter’in en olimpik olmayan tanrıça olduğunu gösteriyor. Demeter başka bir Yunan tanrısı ile birlikte adeta Olimpos’a sonradan eklemlenmiş. Olimposlu tanrılar su, bu bahsettiğim iki tanrı zeytinyağı gibi. Olimpik söylencelerin merkezinde Demeter’i ve Dionysos’u göremiyoruz. Demeter ve Dionysos’ta çok ilginç biçimde kent dışı tanrılardır. Eğer klasik olimpik din kent mitolojisi ise ağırlıklı olarak Demeter ve onun yanında Dionysos kent surlarının dışının tanrıçasıdır. Demeter, kültürün ötekisini temsil ediyor. Eğer bir şey kültürün ötekisini temsil ediyorsa öteki olarak dizayn edilmiştir” dedi.

Demeter ile çeşitli mitler anlatan Prof. Dr. Nevzat Kaya daha önce Selçuk Efes Kent Belleği’nde “Eros’un Tanrıçası Afrodit” ve “Artemis Ephesia Bir Tanrıçaya Kültürbilimsel Yaklaşım” söyleşileri ile mitoloji severlerle bir araya gelmişti. Prof. Dr. Nevzat Kaya önümüzdeki günlerde “Ana Tanrıça Hekate” söyleşi ile Selçuk Efes Kent Belleği’nde mitoloji severlerle buluşacak.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Spor, dans ve tiyatro Buca'da buluştu
Sonraki Haber Başkan Soyer şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?