ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Efes Antik Tiyatro'da yağmur sürprizi

Efes Antik Tiyatro'da yağmur sürprizi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Efes Antik Tiyatro'da yağmur sürprizi

vŞef Gerard Schwarz yönetimindeki İngiliz Oda Orkestrası ile Güher- Süher Pekinel piyano İkilisinin Efes Antik Tiyatrodaki konserine yağmur engel olamadı. Yarım saat geç başlayan konserde kendi alanlarında dünyanın en iyilerinden olan şef, solistler ve orkestranın buluşması izleyicilere tarihi bir müzik gecesi yaşattı.

İki yıl aradan sonra Türkiye’deki ilk konserlerini 32. Uluslararası İzmir Festivali’nde veren Güher Süher Pekinel ile Şef Gerard Schwarz yönetimindeki İngiliz Oda Orkestrası’nın Efes Antik Tiyatro’daki buluşmasına yağmur engel olamadı. Dinleyicilerin de özverisiyle yarım saat geç başlayan konser, Festival tarihinin unutulmazları arasına girdi. Kendi alanlarında dünyanın en büyüklerinden olan solistler, şef ve Orkestra’nın bu buluşması, gerek konser öncesi yaşananlar, gerekse sanatçıların mükemmel performansı ile uzun süre anılardan silinmeyecek bir müzik gecesi oldu. Konseri İKSEV Yönetim Kurulu Başkanı - EFA Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Eczacıbaşı Sarper’in davetlisi olarak İzmir’de bulunan EFA Başkanı Belçika’nın Gent Kenti Valisi Jan Briers, Başkan Yardımcısı Hermann  Schnitzer, Yönetim Kurulu Üyeleri Sophie Detremmerie, Colm Craffy, Ian Boyle, Francesco Maria Perrotta, Jovanka Visekruna Jankovic, Ibrahim Spahic  ile Naima Delaere (EFA İletişim ve Network Yöneticisi), Gert Naessens (EFA Operasyon ve Proje Yöneticisi), Prof. Dr. Ömer Bozkurt(Sevda-Cenap And Müzik Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi), Prof. Dr.  Seriye Sezen (TODAİE | Türkiye ve Orta Doğu'nun Yönetim Okulu), Altay Bayram (Mersin Uluslararası Müzik Festivali Event Manager) ile Pekineller’in yurt dışından gelen özel konukları, Festival destekçileri, sanatçılar ve sanatseverler izledi.

Konser, dünyanın en çok kayıt yapan orkestrası unvanına sahip İngiliz Oda Orkestrası’nın Şef gerard Schwarz yönetiminde Sergei Prokofiev’in   “Klasik” Senfonisini (Re Majör, 1. Senfoni) seslendirmesiyle başladı. Ardından Güher-Süher Pekinel Piyano İkilisi Francis Poulenc’in İki Piyano ve Orkestra için Re minör Konçertosunu yorumladı. Mükemmel yorumun ardından ikili dakikalarca alkışlandı.

Yağmur nedeniyle konser geç başladığı için arasız devam eden konserin üçüncü eseri Ludwig van Beethoven’in Fa Majör 8. Senfonisi oldu. Programda yer alan Antonín Dvořák’ın  Si Majör, Noktürn’ü konserin uzamaması için çalınmadı. Şef Gerard Schwarz yönetimindeki Orkestranın kusursuz Beethoven yorumu konser öncesi yaşanan sıkıntıları unutturdu.

32.Uluslararsı İzmir Festivali 18 Haziren 2018 Pazartesi günü Kemeraltı Abacıoğlu Hanı’nda yapılacak “Büyüklere Masallar- Yolculuk” etkinliği ile devam edecek.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Cumhuriyet Mahallesi’ne bayram müjdesi
Sonraki Haber Başkan Akpınar, Cevat Baba'yı ziyaret etti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?