ANA SAYFA > İZMİR > Ebeveyn Bilgi ve Eğitim Merkezi’nde eğitimler sürüyor

Ebeveyn Bilgi ve Eğitim Merkezi’nde eğitimler sürüyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Ebeveyn Bilgi ve Eğitim Merkezi’nde eğitimler sürüyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Engelsiz İzmir hedefini “Başka Bir Engelli Politikası Mümkün” anlayışıyla güçlendiren İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Ebeveyn Bilgi ve Eğitim Merkezi, engelli çocuğu olan ebeveynlere yönelik eğitimlere devam ediyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı Ebeveyn Bilgi ve Eğitim Merkezi’nde engelli çocuğu olan ebeveynlere yönelik kurslar çeşitlendirilerek sürüyor. Olimpiyat Köyü içinde bulunan merkezde daha önce ilgi gören “Otizm Spektrumundaki Çocuklara Yönelik Doğal Davranışsal Uygulamalar” ve “Dil ve Konuşma Bozukluklarında Kırmızı Bayraklar” kurslarına 16 Nisan’da bir yenisi daha eklendi. İstanbul Aydın Üniversitesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Mine Akkaynak tarafından “4-5 Yaş Otizm Tanılı Çocuğu Olan Ebeveynlere Yönelik Olarak Early Start Denver Model Uygulamaları” eğitimi düzenledi.

Kursa ebeveynlerin yanı sıra üniversite öğrencileri, İZELMAN anaokullarının öğretmenleri ve uzmanların da katılımı sağlandı. Aynı zamanda kursa katılan psikoloji, çocuk gelişimi ve özel eğitim öğrencileri ile ebeveynlerin katılımıyla bir çalışma grubu oluşturuldu. Çalışma grubu yıl boyunca tercüme, uyarlama ve atölyeler yaparak yöntemin bütün yönleriyle öğrenilmesini ve yaygınlaştırılmasını sağlayacak.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'da projelerde halka danışılacak
Sonraki Haber Kitap bağışı için kumbara

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?