ANA SAYFA > İZMİR > Dünya’nın desteği Bornova’da

Dünya’nın desteği Bornova’da

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Dünya’nın desteği Bornova’da

Birleşmiş Milletler’in Koronavirüs nedeniyle yürüttüğü gıda ve temizlik ürünleri yardımı, Bornova Belediyesi aracılığıyla dağıtılıyor. Bornova Belediyesi’nin girişimleriyle başlayan süreçte tespit edilen 2 bin ailenin gıda, temizlik, bebek bezi, bebek maması gibi ihtiyaçları, Birleşmiş Milletler Göç Örgütü (IOM) tarafından karşılandı.

İçlerinde gıda ve temizlik ürünleri, ilk bağış diliminin gelmesiyle birlikte Bornova genelinde bulunan ve aralarında Geçici Koruma Statüsü’ndeki Suriyelilerin de bulunduğu ailelere teslim edilmeye başlandı. Dağıtımlar önceden yapılmış tespit ve kontrollere göre direkt kişinin adresine imza karşılığı teslim ediliyor.
 
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşmak için mümkün olan her yöntemi kullanmaya gayret ettiklerini söyleyerek, “Birleşmiş Milletler Göç Örgütü ile yıllara dayalı ilişkimiz bulunuyordu. Bu süreçte yaptığımız girişimlerle, Bornova’daki ihtiyacın bir kısmını karşılamak istediler. Zaten Koronavirüs salgını süreci çok geniş kesimleri ekonomik olarak etkiledi. Bu kesimlerin tamamına belediye kaynaklarıyla ulaşmak mümkün değil. Bu süreçte çok sayıda iş insanı ve sivil toplum kuruluşunun desteğini de almıştık. Uluslararası alandaki bağlantımızı kullanarak, bu sıkıntılı günlerdeki dayanışmamızı uluslararası boyuta taşımış olduk” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karaburun'da 19 bin sebze fidesi toprakla buluştu
Sonraki Haber Karşıyaka'da silahlı saldırı sonucu 3 kişi yaralandı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?