ANA SAYFA > EKONOMİ > ​Dünya turizmi Digital İzmir’de buluşuyor

​Dünya turizmi Digital İzmir’de buluşuyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
​Dünya turizmi Digital İzmir’de buluşuyor

Travel Turkey İzmir Fuarı, 25 Şubat’ta kapılarını sanal olarak açıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl ilk defa dijital bir platform üzerinden gerçekleştirilecek Travel Turkey İzmir Dijital Fuarı, Türkiye’de turizm sektörünün ilk sanal fuarı olarak tarihe geçecek.

Pandemi sebebiyle dünyanın önde gelen tüm sektörel turizm fuarları, iptal ya da erteleme kararı alırken, Travel Turkey İzmir dijital ortamda kapılarını açacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliği, İZFAŞ ve TÜRSAB Fuarcılık A.Ş.’nin yoğun çalışmaları ile fuar, “14. Travel Turkey İzmir Digital” adı ile sanal olarak yapılacak. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve T.C. Ticaret Bakanlığı’nın himayesinde, İzmir Ticaret Odası, TÜRSAB, TÜROFED ve İzmir Vakfı’nın desteği ile gerçekleştirilecek fuar, 25-27 Şubat tarihlerinde turizm profesyonellerini, sektör temsilcilerini ve destinasyonları Türkiye’nin sanal fuar alanında buluşturacak. 

İzmir sürdürülebilir turizm kenti olacak
Pandemi koşulları sebebiyle tüm dünyada uluslararası seyahatler durma noktasına gelirken; süreçten etkilenmesine rağmen en hızlı çözüm üreten sektörlerden biri turizm oldu. Tüm dünyada turizm trendleri hızlı bir değişime girdi, Türkiye’de de sürdürülebilir turizmin önemi açığa çıktı. Destinasyonların niteliklerinin ön plana çıkarıldığı, yerel zenginliklerin katma değere dönüştürüldüğü yeni bir turizm anlayışı oluştu. Bu kapsamda İzmir Büyükşehir Belediyesi öngörüsü ile turizm sektörü paydaşlarını içeren bir kent koalisyonu kuruldu. Geliştirilen ortak akıl sonucunda İzmir turizm stratejisi hazırlandı. Strateji, “dünya uygarlıklarına yön veren pek çok kavram, düşünce ve yaklaşımın İzmir’den dünyaya taşınması” fikrinden hareket ediyor. Ana eksenini ise İzmir’in tarih, kültür ve arkeoloji turizmi oluşturuyor. Şehrin kültür ve doğa mirasını koruyarak sürdürülebilir turizme kazandırma ve İzmir'in turizm potansiyelini artırma hedefi taşıyan strateji, İzmir turizmi için yenilikçi ve kapsamlı bir yol haritası çiziyor. Fuar ile birlikte bu stratejinin tüm dünyaya duyurulması hedefleniyor. İzmir’in nitelikli turizminin açığa çıkarılması, pandeminin ardından dünya seyahat trendlerinin daha butik, daha özgün ve daha özgür bir algıya dönüşmesinde bir fırsat olarak değerlendiriliyor. 

Başkan Soyer: “Turizmin yeni rotasını çizeceğiz”
İzmir turizm stratejisinin kentin uluslararası tanıtımında önemli bir rol oynadığını ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye’nin ilk sanal turizm fuarıyla ilgili şunları söyledi: “25 Şubat’ta Travel Turkey İzmir Dijital Fuarı, İzmir’in ve Türkiye’nin 2021 yılındaki tek dijital turizm fuarı, 14’üncü kez kapılarını açacak. Bu defa sanal olarak açılacak fuar. İZFAŞ çok güçlü bir yazılım altyapısı hazırladı ve pandemi nedeniyle fiziken yapılamayan fuarlar için büyük bir avantaj sağlamış oldu. İlk kez ayakkabıcılık sektörü ile ilgili sanal fuarı geçen yıl yapmıştık. Ciddi bir katılımla olumlu sonuçlar aldık. Bu kez Travel Turkey için yine sanal bir fuar gerçekleştirilecek. Burada sektörün temsilcileri ve seyahat uzmanları ile satın almacı ve satıcıların sanal ortamda buluştuğu bir fuar olacak gerçekleşecek. 

İzmir’de tüm turizm paydaşları ile bir araya gelerek bir turizm stratejisi ortaya koymuştuk. Bu turizm stratejisinin de üç temel yaklaşımı var. Tarih, doğa ve arkeoloji. Bunlar üzerinden yol haritamızı çizdik. Ekolojik turizmle birleşerek kitle turizmi yanında başka bir turizm anlayışını Türkiye ve dünyaya tanıtma fırsatı bulacağız. Hepimiz büyük bir heyecanla 25 Şubat’ı bekliyoruz. 25 Şubat'ta yine tüm Türkiye’ye ve tüm dünyaya ilham verecek bir fuarı gerçekleştireceğiz. 2021 yılının ilk turizm fuarı olarak da tüm dünyaya İzmir’den selam göndermiş olacağız.”

Ekoturizmin öncüsü İsveç partner ülke
Kitle turizmine alternatif olarak 1990’lı yıllarda gelişme gösteren ve sürdürülebilir turizmin en iyi şekli olarak benimsenen ekoturizm, kontrolsüz gelişen kitlesel turizmin çevre ve toplum üzerindeki tahribatları karşısında sürdürülebilir gelişmenin sağlanmasında önemli bir araç olarak görülüyor. İskandinav ülkeleri, sürdürülebilir turizm ve ekoturizm alanındaki iyi örnek uygulamaları ile dünya turizm trendlerine öncü oluyor. Türkiye’deki turizm sektörünün dünyaya açılan kapısı olan Travel Turkey İzmir, bu doğrultuda İskandinav ülkeleri ile ilişkilerini güçlendirdi. Ekoturizmin öncüsü İsveç, 14. Travel Turkey İzmir Dijital Fuarı’na partner ülke olarak katılım sağlayacak. Diplomatik ilişkiler ve iş ortaklıklarını güçlendirecek bu katılım, aynı zamanda İsveç’teki ekoturizm trendlerini Türk turizm sektörüne tanıtacak. 

Turizme dair her şey bu fuarda
Fuar kapsamında sanal ortamda webinar etkinlikleri düzenlenecek. Katılımcı ülke sunumları, sürdürülebilir turizm, seyahat teknolojileri, kamp ve karavan turizmi, Türkiye’de alternatif turizm destinasyonları gibi konular sektör profesyonelleri ve seyahat uzmanları tarafından ele alınacak. Ayrıca, kongre ve etkinlik turizminin çatı kuruluşu olan MICE (MPI – Meeting Professionals International) etkinliği, CORAL turizm, SKAL International tanıtımı, Ukrayna Turizm Geliştirme Devlet Ajansı, Almanya Seyahat Acenteleri Birliği, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanları ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in katılımı ile düzenlenecek T10 Girişimi – Round Table, uluslararası alanda fuarın değerini artıracak. Etkinliklerin yanı sıra; dünyanın dört bir yanından fuarı tek bir tıkla ziyaret edecek satın almacılar, tüm katılımcılar ile platform üzerinden randevu oluşturup görüntülü B2B görüşmeler sağlayacak. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca 2020 yılının turizm teması ilan edilen Patara, Travel Turkey İzmir Dijital Fuarı’nın da teması olacak. Fuar, Bakanlığın girişimini pekiştirerek Patara Antik Kenti’nin uluslararası tanıtımına önemli katkılar koyacak. Geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen ve büyük ilgi gören İzmir Sokakları da; İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve kent paydaşlarının kendilerine özgü temalarıyla sanal platformdaki yerini alacak. İzmir’deki turizm faaliyetlerinin öne çıkarıldığı İzmir Sokakları alanında; İzmir’in tarih, kültür ve gastronomi değerleri ziyaretçileriyle buluşacak.

“Digital İzmir Fair” ile fuarcılıkta yeni dönem başladı
Kurulduğu günden bugüne dek fuarcılıkta sektör profesyonellerine alternatif çözümler sunan İZFAŞ, Türkiye’nin sanal fuar alanı “Digital İzmir Fair” ile Türkiye’nin en büyük ve en modern fuar merkezi fuarizmir’i dijital platforma taşıdı. Sanal platform, sektörün ihtiyaçlarına cevap veren kullanıcı dostu ara yüzü ile ticari faaliyetleri değişen zaman ve mekân algısına uyarlıyor. Digital İzmir Fair kolay, esnek, güvenilir ve yenilikçi oluşuyla kullanıcılarına pek çok fırsatı aynı anda sunuyor. Kullanıcılar, ücretsiz bir şekilde kayıt olup platforma girerek katılımcı, ürün ve hizmetlere rahatlıkla erişebiliyor. Katılımcılar ise, detaylı kontrol panelleri ile kendi stantlarını oluşturup hizmet, katalog, video gibi içerikleri düzenlerken; müşteri eşleştirme sistemi ile ticari ağlarını genişletiyor. 

14. Travel Turkey İzmir Dijital Fuarı, 25-27 Şubat tarihleri arasında “ttidigital.izfas.com.tr” adresinden online olarak takip edilebilecek. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka’da Belediye-Esnaf işbirliği
Sonraki Haber Çiğli’de ilk başvurulara ödemeler hemen yapıldı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?