ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Dünya Dans Günü, İzmir’de 27-28 Nisan’da kutlanıyor

Dünya Dans Günü, İzmir’de 27-28 Nisan’da kutlanıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Dünya Dans Günü, İzmir’de 27-28 Nisan’da kutlanıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Dünya Dans Günü” için iki gün boyunca birbirinden güzel etkinlikler gerçekleştirecek. Çağdaş dans, halk dansları, dünya danslarından oluşan program, İzmirlilere tam bir şenlik havası yaşatacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi “Dünya Dans Günü”nü  27 ve 28 Nisan tarihlerinde kentin farklı noktalarında düzenleyeceği etkinliklerle kutlayacak. 27 Nisan saat 19.00’da Kültürpark Çim Alan’da Nrityagram Dans Topluluğu sahne alacak. Hindistan’ın en önde gelen dans gruplarından Nrityagram, Hindistan’ın en seçkin klasik dans formlarından biri olan Odissi gösterisi sunacak. Tanrılara adanmış kutsal bir ritüel olan Odissi, insan ile ilahi güç arasındaki büyülü sevgi ve birliktelikten bahsediyor.

28 Nisan’da Bayraklı Turgut Özal Rekreasyon Alanı’nda Grup Baber ve Bulerias Flamenko Dans gösterisi, Karantina Meydanı’nda Grup Mendirek ve Happy Dans Flash Mob gösterisi, Alsancak Vapur İskelesi’nde Grup Mimesis ve Kültürler Buluşuyor Dans gösterisi, Konak Çim Amfi’de Grup Harman ve Dünya Dansları Mix Flash Mob gösterisi, Bostanlı Günbatımı Seyir Terası’nda Grup Kokteyl ve Tangos Dans gösterisi ve İnciraltı Adalet Meydanı’nda Grup Anadolu ve Vardiales Dans Gösterisi olacak. 28 Nisan’daki etkinlikler saat 18.00’de başlayacak.

Dünya Dans Günü tüm dünyada yirmi üç yıldır kutlanıyor. Bu özel gün, dans dünyasına büyük katkıda bulunan Fransız dansçı ve koreograf Jean Georges Noverre’in doğduğu 29 Nisan’da tüm insanlığı kucaklıyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Başkan Tugay, muhtarlarla bir araya geldi
Sonraki Haber Başkan Tugay: Esnafın sorunlarını çözeceğiz

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?