ANA SAYFA > GÜNDEM > Dünya Birincisi Bitlis balına yoğun ilgi

Dünya Birincisi Bitlis balına yoğun ilgi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Dünya Birincisi Bitlis balına yoğun ilgi

Ege Bölgesi Bitlisliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Karşıyaka Bostanlı Pazaryeri'nde düzenlenen 5. Bitlis Tanıtım Günlerinde Dünya birincisi seçilen bal, 3 günde 2 ton satıldı.

Yaklaşık 130 ülkeden 153 arıcının 530 bal çeşidi ile 28 kategoride katıldığı yarışmada 1. seçilen Bitlis balına Gün Bal standında yoğun ilgi gördü.
Dünyanın en prestijli bal yarışmalarından olan London International Honey Competıtıons (Londra Uluslararası Bal Yarışmaları) çerçevesinde bütün testleri başarı ile geçerek dünya birinciliği elde eden Güven Güngördü gösterilen ilgiden çok memnun olduğunu söyledi.
“Özellikle poplin miktarını ve üretildiği bölgeyi soruyorlar”
Güngördü, Bitlis balını, firmamızı ve üretimimizi dünyaya tanıtıyoruz. Yurt içinden ve dışından arayıp balın kalitesini soranlar çoğaldı. Özellikle prolin miktarını ve üretildiği bölgeyi soruyorlar. Bu yıl 5.si düzenlenen Bitlis Tanıtım Günlerine katıldık. Ballarımız oldukça rağbet gördü. İlk üç günde iki tona yakın bal sattık. 
Karayılanoğlu “2500 rakımlı bölgelerde bal üretiliyor”
Ege Bölgesi Bitlisliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Muzaffer Karayılanoğlu’da Bitlis Tanıtım Günlerinde bu ilgi bizleri de fazlası ile sevindirmiştir. Bitki çeşitliliğine sahip Bitlis yöresinin doğal bir bal ormanı olduğunu, 2500 rakımlı bölgelerde bal üretildiğini belirterek şunları söyledi. “Bitki örtüsünün kalitesi, rakım farkı ve havanın durumu bal üretiminde önemli. Burada geven, kekik, doğal nane, sütleğen otu ve diken var.  Gün Bal olarak Güven kardeşimizin Bitlis adına Londra Uluslararası Bal Yarışmasına katılması ve 1.olması Bitlis adına büyük bir onurdur. Biz de kendilerini tebrik ediyoruz.”
Haber ve fotoğraf: Yılmaz Durmaz

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bakırçay Ovası'nda ''Beyaz Altın'' zamanı
Sonraki Haber Bursiyerleri ile Cumhuriyet'i konuştular

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?