ANA SAYFA > İZMİR > Dumansız yangınları böcekler söndürecek

Dumansız yangınları böcekler söndürecek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Dumansız yangınları böcekler söndürecek

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ormanları sadece yangınlardan, alevlerden koruma mücadelesi vermiyor. Geçtiğimiz yılın sonlarından beri İzmir ve Manisa çam ormanlarında etkisini gösteren adeta ağaçları yanmış kurumuş gibi gösteren, artım (büyüme) kayıplarına neden olan çam keseböceği zararlısına karşı da yoğun bir mücadele veriyor.

Üstelik bu mücadele ormanlarda kimyasal ilaçlarla doğaya zarar vermeden biyolojik yönetmelerle yapıyor.  Bunun da en etkili yöntemi zararlı böcekleri yine başka bir böcek türüyle ve kuşlarla yok etmek...

İzmir'in en gözde turistlik merkezlerinden olan Selçuk İlçesi Pamucak mevkiinde orman alanına kurulmuş orman zararlıları ile biyolojik mücadele laboratuarında yürütülen çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgi veren İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal laboratuvarda üretilen yırtıcı böcek Calosomo sychopanta böceklerini orman alanlarına bıraktı.

İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal 2016 yılı Mart ayında; laboratuar ortamında üretilen ve sadece çam keseböceği tırtıllarını yemek suretiyle beslenen  yırtıcı böcek Calosoma sychopanta’nın Orman Bölge Müdürlüğünce Selçuk, Urla, İzmir, Bergama, Manisa, Akhisar, Demirci ve Gördes’te kurulan 8 adet yırtıcı böcek üretim laboratuarında 176.918 adet üretilerek çam keseböceğinin yoğun olduğu sahalara salınmak suretiyle 8.846 ha alanda biyolojik mücadele yapıldığını belirtti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar, 7. Organik Ürünler Fuarı’nda tüketicileriyle buluştu
Sonraki Haber CHP'li Bakan, Adnan Menderes Havalimanı için harekete geçti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?