ANA SAYFA > SPOR > Duatlonİzmir için kayıtlar sürüyor

Duatlonİzmir için kayıtlar sürüyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Duatlonİzmir için kayıtlar sürüyor

Spor kenti olma hedefiyle Türkiye’nin en hızlı parkuru Maratonİzmir’i uluslararası marka haline getiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni bir spor organizasyonuna hazırlanıyor. 19-20 Şubat tarihlerinde Kent Ormanı-İnciraltı parkurundaki “Duatlonİzmir” için 13 Şubat'a kayıt yapılacak.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Gençlik ve Spor Kenti İzmir” hedefi doğrultusunda farklı sportif organizasyonları kente kazandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, 19 Şubat- 20 Şubat tarihinde Duatlonİzmir Türkiye Şampiyonası düzenliyor. Türkiye Triatlon Federasyonu işbirliği ile Kent Ormanı-İnciraltı parkurunda yapılacak organizasyona Türkiye’nin dört bir yanından 500’e yakın atletin katılımı bekleniyor.

Koşu ve bisiklet
Koşu-bisiklet-koşu olarak düzenlenen duatlonda sporcular elit, genç-para, yıldız, M3 ve yaş grupları kategorilerinde yarışacak. Elitler ve gençler 5 kilometre koşu, 20 kilometre bisiklet ve 2,5 km koşu ile parkuru tamamlayacak. Yıldızlar 3.4 kilometre koşu, 12 kilometre bisiklet, 1.7 kilometre koşu, M3’ler 2.7 kilometre koşu, 8 kilometre bisiklet, 1.3 kilometre koşuda mücadele edecek. Yaş gruplarında ise 10 kilometre koşu, 40 kilometre bisiklet ve 5 kilometre koşu ile bitime ulaşılacak. Duatlonİzmir’in başlangıç çizgisinde yerine almak isteyen lisanslı sporcular www.triatlon.org.tr üzerinden 13 Şubat’a kadar kayıt yaptırabilecek.

Duatlon nedir?
1980’li yıllarda triatlon yüzme etabının uygulanmasının zor olduğu mevsimlerde ortaya çıkan duatlon, en basit ifadeyle triatlon sporundaki yüzme etabının koşu etabıyla değiştirilmesiyle düzenlenir. Koşu-bisiklet-koşu şeklinde düzenlenen duatlon; sprint, standart, orta ve uzun mesafe zorluklarına sahip.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir 14 Şubat’taki büyük buluşmaya hazırlanıyor
Sonraki Haber Dağcılık temalı ödüllü fotoğraf sergisi açıldı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?