ANA SAYFA > ALIŞVERİŞ > Doğu Kültürünü Yaşatan Mardin’in Yöresel Yemekleri

Doğu Kültürünü Yaşatan Mardin’in Yöresel Yemekleri

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Doğu Kültürünü Yaşatan Mardin’in Yöresel Yemekleri

Mardin binlerce sene üzerinde farklı medeniyetlerinin yaşadığı değerli topraklara sahip bir şehirdir.

Bu şehir eski zamanlar içerisindeki en değerli yol olarak nitelendirilen İpek Yolu üzerinde bulunmuştur. Ülke içerisinde en fazla yemek kültürü olan şehirlerden birisidir ve birçok yöre tarafından ilgi çeken bir kültürü mevcuttur.

Yalnızca şehrin çevresindeki yerlerden değil, uzak şehir hatta ülkelerden bile yemeklerin tadımı için gelen kişiler bulunuyor. Bu nedenle de Mardin yöresel yemekleri ülke sınırını aşan ve lezzeti ile başka ülkeleri de etkisi altına alan bir mutfak olarak biliniyor. Mardin meşhur yemekleri genel olarak et içerikli olarak biliniyor, ancak bu durumun aksine şehirde yapılan yemeklerde tahıl da çok fazla kullanılıyor. Sakatat etlerinin de meşhur olduğu şehirdeki mutfak kültürü zenginliği ile dikkat çekiyor.

Lezzetleri ile Diyarlara Ulaşan Mardin Yöresel Yemekleri

Mardin birçok farklı lezzeti ve zengin yemek kültürü ile ülkedeki birçok kişinin dikkatini çekiyor. Bu yazımız içerisinde önde gelen Mardin tatlarını yazacağız.

Kebabı Bir de Mardin’de Deneyin: Soğan Kebabı

Soğan kebabı, Mardin toprakları üzerindeki en değerli yemeklerden birisi olarak yer alır. Bu yemeğin ana malzemesi soğandır ve bütün haldeki soğanlar yemeğin yapımında kullanılır. Soğanların içi açılır ve hazırlanan harç ile doldurulur. Tepsiye dizilen soğanların üzerine el yapımı hazırlanan salça ile birlikte sos yapılır. Bu sos ile birlikte yemeğin daha güzel bir hale gelmesi sağlanır. Fırında pişirilen bu yemek soğan ve kıymanın birleşimi ile mükemmel bir yemek haline gelir. Özel günlerde tercih edilen bu yemek, Mardin’e gidildiğinde mutlaka tadılması gereken bir tattır.

Eti Sevenler İçin Özel Lezzet: Dobo

Dobo, Mardinlilerin değer verdiği bir diğer kebaplardan birisidir. Bu lezzet özellikle düğün yemekleri gibi özel ve kalabalık günler için tercih edilir. Bu yemeğin yapımında kuzu kol kullanılıyor ve oldukça doyurucu bir şekilde yapılıyor. Mardin kültürünün en güzel yansıdığı lezzetlerden birisi olarak listede bulunuyor.

Lezzeti Şahane: İkbebet

Kızartma yerine daha sağlıklı beslenmeye dikkat ediyorsanız ya da haşlaması daha güzel olur diye düşünüyorsanız Mardin’in en özel lezzetlerinden haşlama içli köfte ikbebet lezzetini mutlaka deneyin. Bulgu ve irmik ile hazırlanan hamurunun içerisinde kıymalı harç doldurularak yapılan ikbebet, Mardin’in en sevilen lezzetlerinden bir tanesidir.

Mardin Çöreği Olarak da Bilinen: Kiliçe

Mardin yöresel yemekleri denildiğinde kişiler el yapımı kiliçeye mutlaka rastlarlar. Mardin çöreği olarak da bilinen bu lezzet birçok farklı otun birleşimi ile bambaşka bir tada sahip oluyor. Rezene, tarçın ve anason gibi tatların bir arada buluştuğu bu çöreğin yapımı için https://tarifdefteri.net/ sayfasına girebilirsiniz.

Tanıtım

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Aranan kan bulunmuş
Sonraki Haber Bostanlıspor’un küçük oryantiringcileri iddialı…

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?