ANA SAYFA > GÜNDEM > Dijital Torun projesi Karşıyaka'da başlatılıyor

Dijital Torun projesi Karşıyaka'da başlatılıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Dijital Torun projesi Karşıyaka'da başlatılıyor

Karşıyaka Belediyesi, ilçe nüfusunun büyük bir kısmını oluşturan yaş almış büyükler ile birlikte Alzheimer hastaları ve yakınları için bir proje daha başlatıyor.

Karşıyaka Belediyesi ile Alzheimer Derneği İzmir Şubesi iş birliğinde yürütülen Dijital Torun projesi ile 60 yaş üstü vatandaşlar, Alzheimer hastaları ve yakınları üniversite öğrencileriyle çevrim içi ortamda bir araya gelecek.

Dijital Torun projesi ile Alzheimer hastaları ve yakınları, 60 yaş üstü vatandaşlara yönelik sosyal ve psikolojik olarak destek olmak; hasta ve yaşlı bireylerin hafıza, sözlü işlem ve motor becerilerine katkı sağlamak amaçlanıyor. Vatandaşları sosyal ve toplumsal yaşamın içinde tutabilmek de projenin amaçları arasında yer alıyor.

Projeye dahil olan gönüllü gençler, görüntülü ve sesli aramalar ile büyükleri yalnız bırakmayacak. Akıllı cep telefonu uygulamaları ile gerçekleştirilecek iletişim sayesinde projeye dahil olan her gönüllü genç bir büyüğün ‘Dijital torunu’ olacak. Her hafta çevrim içi olarak yapılacak bu görüşmelerde gençler müzik dinletisi, kitap okuma, şiir okuma, birlikte resim yapma, deneyim paylaşımında bulunma gibi etkinlikler ile büyüklerin yaşamına renk katacak. Ayrıca, büyüklere teknoloji desteğinde de bulunacak. Projenin Eylül ayından itibaren hayata geçirilmesi planlanıyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Çiğli Belediyesi’nden vatandaşlara aşure ikramı
Sonraki Haber Karşıyaka Kaymakamlığı ve Türk Kızılay Karşıyaka 1500 kişiye aşure dağıttı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?