ANA SAYFA > İZMİR > Destekle Değiştir İzmir’de ilk kez gerçekleşti

Destekle Değiştir İzmir’de ilk kez gerçekleşti

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Destekle Değiştir İzmir’de ilk kez gerçekleşti

Destekle Değiştir İzmir, Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı’nın (TÜSEV) teknik desteği ile 10 Şubat 2018 tarihinde Tarihi Havagazı Fabrikası’nda İzmir Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği tarafından düzenlendi.

İzmir’de ilk kez düzenlenen Destekle Değiştir etkinliğinde BARIŞ Çocuk Orkestrası Koruma ve Geliştirme Derneği, İzmir Görme Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, Uluslararası Proje Eğitim ve Gençlik Merkezi Derneği projelerini tanıtarak sosyal değişime katkıda bulunmak isteyen destekçilerle bir araya geldi. 120 kişinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte 87 kişi 3 projeye toplam 44.350 TL destek taahhüdünde bulundu.

Destekle Değiştir etkinliğinde bir araya gelen İzmirliler yaptıkları bağışlarla daha fazla etki yaratmanın yanı sıra, toplumsal sorunlar, bağışçılık ve gönüllülük alanında da bilgi edindiler. STK’lar ise çalışmaları hakkında daha fazla farkındalık yaratarak dinamik ve esnek bir fon kaynağına ulaşma imkanı buldular.

Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği dönem sözcüsü Fatoş Dayıoğlu İzmir’de ilk kez uygulanan  Destekle Değiştir etkinliğine öncü olmaktan gurur duyduklarını belirterek etkinliğin  uygulama komitesinde yer alan; Aysel Öztezel, Betül Elmasoğlu, Burçay Güngüler, Ela Dalçam, Ersin Yüce, Huriye Serter, Huriye Toker, Kevser Çimenli, Misket Dikmen, Tülin Eraslan, Yasemin Reşitoğlu’na etkinliğin gerçekleşmesine katkı sundukları için teşekkür etti.

TÜSEV Genel Sekreteri Başak Ersen, TÜSEV’in Türkiye’de bağışçılık kültürünün ve stratejik bağışçılığın gelişmesi için yürüttükleri faaliyetlere devam edeceklerini belirterek, Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği ile yaptıkları işbirliğinin İzmir’de sivil toplumun ve bağışçılığın gelişimi için önemli bir adım olduğunu belirtti.

TÜSEV’in The Funding Network’ün teknik desteği ile ‘Giving Circle’ modelini kültürel ihtiyaçlara ve yerel eğilimlere göre adapte ederek uygulamaya başladığı Destekle Değiştir, toplumsal değişime önem veren bireylerin, fon kaynaklarına erişimi kısıtlı sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelerek sosyal değişim yaratan projelerini tanımalarına ve bu projeleri desteklemelerine fırsat sunuyor.  Bugüne dek İstanbul’da dört Destekle Değiştir etkinliği düzenleyen TÜSEV,  modelin, Ankara ve Kıbrıs'taki uygulamalarına da teknik destek verdi. Sosyal yatırım program alanı altındaki çalışmalarıyla Türkiye’de bağışçılık kültürünün gelişmesi için çalışan TÜSEV, modeli İzmir’de uygulamak isteyen Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği’ne de teknik destek sağladı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Şampiyonlar Ligi'nde Pınar Karşıyaka, PAOK ile eşleşti
Sonraki Haber CHP İzmir'den baroya ziyaret...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?