ANA SAYFA > ÇEVRE > Depremde hayatını kaybeden ikizler anısına Bostanlı Sahili'nde çevre temizliği

Depremde hayatını kaybeden ikizler anısına Bostanlı Sahili'nde çevre temizliği

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Depremde hayatını kaybeden ikizler anısına Bostanlı Sahili'nde çevre temizliği

Ekim 2020'de meydana gelen depremde hayatını kaybeden 15 yaşındaki ikiz kardeşler Çınar ve Sayra Alpgündüz anısına, Doğa Gönüllüleri Grubu üyelerince, 30 Karşıyaka ilçesindeki Bostanlı Sahili'nde çevre temizliği yapıldı.

Bostanlı İskelesi önünde toplanan yaklaşık 60 kişilik grup, Mavişehir semtine kadar olan sahil kesiminde atıkları topladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, etkinliğe temizlik ekibi ve ekipmanı ile destek verdi. Çınar ve Sayra'nın annesi Tülin Batmaz da etkinliğe katıldı.

Batmaz, yaptığı açıklamada, çevre temizliği fikrinin çocuklarının arkadaşı Nihan Tere'den çıktığını ve bunu çok kıymetli bulduğunu söyledi. Kendisinin de "İyilik İkizim" adını verdiği projeyle evlatlarının adlarını ve anılarını yaşatmaya çalıştığını kaydeden Batmaz, "Bu etkinlik benim hedefime ulaştığımın da göstergesi. Amacım iyilik hareketini çocuklara, yeni nesle aşılamaktı. Sayra ve Çınar çok iyi iki çocuktu. Görüyorum ki çevreleri de iyi insanlardan oluşmuş." dedi.

Nihan Tere ise Alpgündüz kardeşlerle ortaokulda tanışıp arkadaş olduklarını belirtti. Doğa Gönüllüleri Grubu'na Sayra ve Çınar için etkinlik düzenlemeyi teklif ettiğini aktaran Tere, "Onlar da kabul etti. Sayra ve Çınar ile en çok Bostanlı'da buluşuyorduk. O nedenle burası bizim için çok anlamlı." ifadelerini kullandı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bornova Belediyesi Karşıyaka evinde kazandı
Sonraki Haber Karşıyaka Çarşamba gününe kadar yasağı kaldırmayı hedefliyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?