ANA SAYFA > GÜNDEM > Danıştay 1. Dairesi'nden kamu zararı davasına karar çıktı

Danıştay 1. Dairesi'nden kamu zararı davasına karar çıktı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Danıştay 1. Dairesi'nden kamu zararı davasına karar çıktı

Karşıyaka Belediyesinin önceki dönem Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ile mevcut başkan Dr. Cemil Tugay arasında bir süredir devam eden ‘kamu zararı’ tartışmasında Danıştay 1. Dairesi, üyelerin oybirliği ile aldığı kararda ‘Kamu zararı yok’ hükmüne karar verdi.

Karşıyaka Belediye eski Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’la Cengiz inşaata geçici şantiye alanı vermesiyle ilgili kamu zararına neden olduğu iddiasıyla açılan dava sonuçlandı.

Danıştay 1. Dairesi, üyelerinin oybirliği ile eski başkan Hüseyin Mutlu Akpınar lehine karar verdi. Gerekçeli kararda; ortada bir kamu zararının olmadığına, kamu alacağının zamanaşımı süresinin geçmediğine, ismi geçen şirketten alacağın tahsili için ihbarname gönderildiğine, dosyanın iadesine, Hüseyin Mutlu Akpınar hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından verilen soruşturmanın oy birliğiyle kaldırmasına karar verdi.
Karşıyaka Belediyesinin önceki dönem başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar yaptığı yazılı açıklamada “Kente hizmet bahanesiyle benim ismimi karalamaya çalışanlar ve bundan siyasi çıkar elde etmek gayesiyle rencide etmeye çalışan aklıevveller bir kez daha duvara tosladı. Mecliste Adalet ve Kalkınma Partililerin teşekkürünü alanlar şimdi ne yapacaklar merak ediyorum. Görev yaptığım süre boyunca halkın bir kuruşunu çöpe atmadım. Sayıştay raporları bunu göstermişti. Beş yıl boyunca onurla söylediğim bir kuruşluk kamu zararım yok sözümü de Danıştay 1. Daire onayladı. Bu yapılan Cumhuriyet Halk Partisi geleneklerine, partililik bilincine aykırıydı. Yetkili mercilerin takdirine sunuyorum” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Belediyesi'nde korona virüs korkusu
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka Avrupa'da Tofaş ile karşılaşıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?