ANA SAYFA > İZMİR > Çocuklar için bilim yuvası oldu

Çocuklar için bilim yuvası oldu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Çocuklar için bilim yuvası oldu

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Nasreddin Hoca binasının heykel olmaktan çıktığını vurgulayarak, “Hizmete açtığımız Nasreddin Hoca Çocuk Bilim ve Kültür Merkezi, çocuklar için bilim yuvası oldu. Özellikle öğrencilerimiz buraya yoğun ilgi gösteriyor. Bilinirliği hızla artıyor” dedi.

Karabağlar Belediye Meclisi'nin şubat ayı toplantısı, ana hizmet binasındaki meclis salonunda gerçekleştirildi. Başkan Selvitopu'nun yönettiği toplantıya, AK Parti İlçe Başkanı İrfan Doğruca, MHP İlçe Başkan Yardımcısı Şaban Çelik, Saadet Partisi'nin İlçe Başkan Yardımcıları Necati Tağaç ve Zeki Sögüt de katıldı.

Başkan Selvitopu toplantının açılış konuşmasında, Karabağlar Belediyesi'nin çalışma ve projeleriyle ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi. Kentin temiz tutulması, kaldırım, park ve yol yapımı gibi çalışmaların aralıksız sürdüğünü söyleyen Başkan Selvitopu, “Üzerimize düşen sorumlulukları layıkıyla yerine getirmeye gayret ediyoruz. Hedefimiz hizmetlerin standartlarını daha da yükseltmek” dedi.

Çok sayıda proje...
Çalıkuşu Semt Merkezi Projesi'nin ihale sürecinin başladığı bildiren Başkan Selvitopu, Yıldız Kenter Kültür ve Sanat Merkezi'nde su, elektrik bağlama işlemlerinin devam ettiğini söyledi. Yıldız Kenter Kültür ve Sanat Merkezi hizmet vermeye başladıktan sonra Bozyaka Nikah Salonu'nun bakıma alınacağını bildirdi.

Kavacık Köyü Meydan Projesi'nin hazırlıklarının tamamlandığını ve yakın bir tarihte Karabağlar Belediyesi ekiplerinin alanda çalışmaya başlayacağına dikkat çeken Başkan Selvitopu, Uzundere Gençlik ve Spor Merkezi inşaatının da yüzde 28 seviyelerinde olduğunu vurguladı.

Uzay ve Havacılık Sergisi'ne de ev sahipliği yapan Nasreddin Hoca Çocuk Bilim ve Kültür Merkezi'nin kısa sürede yoğun ilgi gördüğüne dikkat çeken Başkan Selvitopu, şunları söyledi: “Merkezimiz tam kapasiteyle ve randevulu sistemle çalışıyor. Arkadaşlarımız ziyaret eden çocuklarımıza ayrıntılı bilgi veriyorlar, onların çok sayıdaki deney istasyonundan yararlanmasını sağlıyorlar. Nasreddin Hoca artık bir heykel olmaktan çıktı ve çocuk bilim yuvası haline geldi. Popülaritesi, bilinirliği hızla artıyor. Zannediyorum önümüzdeki günlerde okulların açılmasıyla daha da fazla ilgi görecek. Hedeflediğimiz gibi binanın içini doldurarak ve çocuklara yönelik bir merkez oluşturarak, Nasreddin Hoca'yı Karabağlar'a, İzmir'e kazandırmış olduk.”

'Dijital arşivi önemsiyoruz'
Karabağlar Belediyesi'nin hizmetlerini nitelikli ve hızlı bir şekilde vatandaşlara ulaştırmak amacıyla dijital arşiv çalışmalarına ağırlık verdiğini hatırlatan Başkan Selvitopu, “Bu konuyu çok önemsiyoruz. Şu anda imar arşivine yönelik çalışmalar hızla devam ediyor. Ardından Mali İşler arşivlerinin dijital ortama aktarılması tamamlanacak. Karabağlar Belediyesi 4-5 ay sonra dijital ortamda, hızlı ve nitelikli bir şekilde hizmet vermeye başlayacak” dedi.
Havaların soğuduğu bugünlerde parklara kedi evlerinin yerleştirildiğini, sokak hayvanlarının beslenmelerine önem verildiğini belirten Başkan Selvitopu, Uzundere'deki Veteriner İşleri Müdürlüğü'nün de modern bir sağlık sistemine kavuşturulduğunu bildirdi.
Başkan Selvitopu, hukuksal sorunlar aşıldıktan sonra 42 dönüm üzerinde Meydan Projesi'nin yaşama geçirileceğini de söyledi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Batur: Gültepe’den vazgeçmeye niyetimiz yok
Sonraki Haber 6 Masal Evi daha açılacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?