ANA SAYFA > GÜNDEM > Çocuk istismarına Karşıyaka'da protesto

Çocuk istismarına Karşıyaka'da protesto

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Çocuk istismarına Karşıyaka'da protesto

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G'yi 6 yaşında imam nikâhıyla 'evlendirmesi'ne tepkiler sürüyor. Veli-Der İzmir 2 No’lu Şube ve Karaburun Kadın Platformu, çocuk istismarını Karşıyaka'da protesto etti.

Karşıyaka’da bir araya gelen Veli-Der üyeleri, tarikat ve cemaatlerin yasadışı olduğunu vurguladı. Turgut Aydın, tarikat ve cemaatlerin yaşamın her alanını bir ahtapot gibi kuşattığını söyledi. İstismar olaylarının suçlusunun sadece istismarı gerçekleştirenler olmadığını ve asıl suçluların istismarın sistematik hale gelmesine sebep olan, küçük yaşta evliliği yasallaştıran zihniyet olduğunu dile getiren Aydın, “Bu fetvaları alan besleme tarikat ve cemaat mensupları, kadınlara ve çocuklarımıza yönelik her türlü saldırılarla onların yaşamlarını karartmaktadırlar. Ülkemizin içine düştüğü bu karanlık çukurdan çıkmanın yolu, laikliği yeniden inşa etmek ve laikliğe sahip çıkmak, seküler yaşamı egemen kılmaktır. Bunun için, önce yapılması gereken, halen yürürlükte olan Devrim Yasaları ve Tekke ve Zaviyeler Yasası'nı uygulamaktır. Bu yasalara göre tarikat ve cemaatler yasadışıdır ve yasadışı örgüt muamelesi yapılıp dağıtılmalıdır” dedi.

Karaburun Kadın Platformu tarafından yapılan açıklamada, “Tarikatların kapatılması için sesimizi yükseltmek zorundayız. Çocuklarımız için, ve kendimiz için, cemaatlerin, tarikatların ve bunlara ait vakıfların olmadığı koşulları sağlamak zorundayız. Özgür ve güvenli koşullarda yaşayabilmek için tüm tarikatlar kapatılana, tüm dinci ve gerici odaklar dağıtılana kadar laikliği savunmaya devam edeceğiz. Başka yolu yok bunun, çünkü laiklik kadınlar ve çocuklar için yaşamsal önemde” denildi.

Birgün

PAYLAŞ
Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka'da sakatlık
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka, Darüşşafaka deplasmanında

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?