ANA SAYFA > İZMİR > Çiğlili kadınların buluşma adresi: Mor Akademi

Çiğlili kadınların buluşma adresi: Mor Akademi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Çiğlili kadınların buluşma adresi: Mor Akademi

Çiğli Belediyesi tarafından, kadınların istihdama dahil edilmesine ve ekonomik olarak güçlenmesine destek olmak amacıyla başlatılan “Mor Akademi” projesi Çiğlili kadınların ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Başkan Utku Gümrükçü öncülüğünde kadınların hayatın her alanında daha aktif ve güçlü olması adına çalışmalarını sürdüren Çiğli Belediyesi’nin “Mor Akademi” projesi Çiğlili kadınlar tarafından büyük ilgi görüyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nce yürütülen proje doğrultusunda kadınlara yönelik çocuk gelişimi, bilgisayarlı muhasebe, aşçılık, pastacılık, takı tasarımı, kuyumculuk, okuma yazma, İngilizce, ahşap boyama, rölyef, ev dekorasyon, deri tasarım, çanta şapka yapımı, mefruşat ve dijital pazarlama kursları düzenleniyor. Prof. Dr. Nermin Abadan Unat Kadın Yaşam Merkezi’nde düzenlenen kurslara katılmak isteyen anneler çocuklarını kurs süresi boyunca Çocuk Oyun Odalarına bırakabiliyor.

1244 kadın iş sahibi oldu
Mor Akademi bünyesindeki kursları başarı ile tamamlayan kursiyerlere belge verilerek, iş bulmaları için ihtiyacı olan firmalarla kurumsal olarak irtibata geçiliyor. Akademinin kurulmasından bu yana 1244 kadın tamamladıkları kurslar doğrultusunda istihdam zincirine dahil edildi.

SODEV’den ödül
Mor Akademi projesi, kısa süre önce Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) ve merkezi İsveç’te bulunan Olof Palme İnternational Center (İnsan Hakları Kuruluşu) tarafından düzenlenen Cinsiyet Eşitlikçi Dönüşüm Ödülleri töreninde "Yerel Yönetimlerin Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Duyarlılığı Kapasitesinin Artırılması Yolunda Sunulan En İyi Uygulama" kategorisinde ödüle layık görülmüştü. Çiğli Belediyesi adına ödülü alan Başkan Utku Gümrükçü, ödülü kendisine kitap sevgisini aşılayan öğretmen annesine ve Türk kadınlarına armağan etmişti.

Başkan Gümrükçü: “Mesleğin cinsiyeti yoktur”
Kadınların ideolojik dayatmalar ile toplumdan soyutlanmasına izin vermeyeceklerini vurgulayan Başkan Gümrükçü, “Erkek egemen bir anlayış tarafından kadınlara bir hayat tarzı dayatılmaya çalışılıyor. Aile, eğitim, iş ve sosyal hayatta kadınların bu sınırın dışına çıkmaması isteniyor. Bu karanlık tablo karşısında kadın-erkek eşitliğini içselleştirmiş bizler kadınların eşit hak ve özgürlükler mücadelesine sonuna kadar destek olmaya devam edeceğiz. Çiğli Belediyesi olarak, kadınların toplumsal hayatın her alanında güçlü bir şekilde var olması adına hizmet ve projeler üretiyoruz. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüzün yürüttüğü Mor Akademi projesi kapsamında 15 farklı branşta hobi ve meslek edindirme kursları düzenliyoruz. Kadınlar bu kurslarda hem sosyalleşiyor hem de yetenekleri doğrultusunda meslek ediniyor. ‘Mesleğin cinsiyeti yoktur’ mottosuyla son bir buçuk yılda 1244 kadını istihdama dahil ettik. Akademimizin çok daha fazla kadının hayatına dokunabilmesi için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kentsel dönüşümün atletizme katkısı
Sonraki Haber Kadınların emekleri, rengarenk tezgahlarda

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?