ANA SAYFA > İZMİR > Çiğli’den ''ChooseTo Challenge'' kampanyasına tam destek

Çiğli’den ''ChooseTo Challenge'' kampanyasına tam destek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Çiğli’den ''ChooseTo Challenge'' kampanyasına tam destek

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve Çiğli Belediyesi’nde görevli kadın bürokratlar, herkes için kapsayıcı bir eşitlik anlayışına dikkat çekmek amacıyla uluslararası kurum ve kuruluşların işbirliğinde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne yönelik başlatılan “ChooseTo Challenge” kampanyasına destek verdi.

Toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadınların istihdama katkısıanlamında farkındalık yaratan hizmet ve projelerin hayata geçirildiği Çiğli’den, uluslararası mecrada sürdürülen “ChooseToChallange” kampanyasına geniş katılımlı destek geldi. Başkan Utku Gümrükçü mor kravat, kadın belediye başkan yardımcıları, kadın meclis üyeleri, kadın müdürler ve muhtarlar ise mor şal takıp, sol ellerini kaldırarak çektirdikleri toplu fotoğraf ile “Eşitsizliğe ve cinsiyet temelli ön yargılara son.Eşitlik için buradayız” mesajı verdi. 

6-9 Mart söyleşileri
Çiğli Belediyesi tarafından, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında ise “İş’te Eşit Kadınlar, Eşit Haklara Erişim, Başarısıyla İlham Veren Kadınlar ve Şair Kadınlar Konuşuyor” söyleşileri düzenlenecek. İzmir’de kadın, çocuk, gençlik ve eğitim üzerine toplum temelli çalışmalarıyla ön plana çıkan Sivil Toplum Kuruluşlarının katkılarıyla 6-9 Mart tarihleri arasında düzenlenecek söyleşilere, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, Gazeteci-yazar Murat Yetkin, Gazeteci Duygu Demirdağ, Gazeteci-Yazar Tuluhan Tekelioğlu, Doç. Dr. Gözde Durmuş, Sosyal Girişimci Arzu Tekir ve çeşitli meslek gruplarından kadın emekçiler konuşmacı olarak katılım gösterecek. Söyleşiler, Çiğli Belediyesi ve Başkan Utku Gümrükçü’nün sosyal medya hesaplarından yayınlanacak. 

Başkan Gümrükçü: “Eşitlik varsa Umut var” 
Sağlıklı nesiller yetiştirmenin ve ileri medeniyetler seviyesine ulaşmanın toplumsal cinsiyet eşitliğinisağlamaklamümkün olacağını ifade eden Başkan Gümrükçü, “Kadın Hakları ve Cinsiyet Eşitliği mücadelesi tıpkı İstanbul Sözleşmesi’nde belirtildiği gibi bir insan hakları mücadelesidir. Bu nedenle, Belediye emekçilerimizinçalışma haklarını düzenleyen Toplu İşSözleşmesi’neİstanbulSözleşmesi’nin kadına şiddet konusundakiönleyici maddeleriniçalışmakoşulu olarak ekledik. Hepimiz düşünce ve eylemlerimizden sorumlu olduğumuzu kendimize hatırlatmalıyız. Kurum içerisindebaşlattığımız hak odaklı farkındalık çalışmalarımızı, bundan sonraki süreçte kentin tamamında hak odaklı çalışmalaryürüten kurum ve kuruluşların işbirliğiyle, daha kapsayıcı ve daha eşit bir kent yaşamı için kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Batur, kahveci esnafına verdiği sözü tuttu
Sonraki Haber Karabağlar’da kontrollü normalleşme denetimi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?