ANA SAYFA > İZMİR > Çiğli’de Yuvarlak Masa Toplantıları tamamlandı

Çiğli’de Yuvarlak Masa Toplantıları tamamlandı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Çiğli’de Yuvarlak Masa Toplantıları tamamlandı

Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen İklim Eylem Planı Yuvarlak Masa Toplantıları 10. oturum ile sona erdi. İklim değişikliğinin ekonomik, ekolojik ve sosyal sonuçlarına karşı yerel anlamda sürdürülebilir stratejiler geliştirmek amacıyla “Çiğli İklim Eylem Planı” çalışmalarına başlandı.

Çiğli Belediyesi, iklim değişikliğiyle uyum ve sera gazı envanteri oluşturma çalışmaları kapsamında kısa süre önce İklim Değişikliği Müdürlüğü’nü faaliyete geçirdi. Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün öncülüğünde ilk iş olarak meslek odaları, üniversiteler ve sivil toplum örgütlerinin de yer alacağı “Çiğli İklim Eylem Planı Yönlendirme Kurulu” oluşturuldu. Çiğli İklim Eylem Planı çalışmaları önümüzdeki günlerde bir dizi sempozyum ve çalıştay hayata geçirilecek.

10 oturum düzenlendi
Çiğli Belediyesi’nin öncülüğünde, proje paydaşlarının katkılarıyla başlatılan Yuvarlak Masa Toplantıları; Yenilenebilir Enerji-1, Yenilenebilir Enerji-2, İklim Adaleti, Ulaştırma Sektörü, Görüşler ve Yöntemler, Afet, İklim Değişikliğine Yeşil Uyum, İklim Değişikliği Sürecinde Sanayinin Dönüşümü, İklim Kriziyle Mücadele, İzmir İklim Eylemi başlıklarıyla gerçekleştirildi. Toplantılar oturumların tamamının kayıtları Çiğli Belediyesi Youtube sayfasından da izlenebilir.

Ahmet Akın: Çiğli’deki çalışmaları dikkatle takip ediyoruz”
Yuvarlak masa toplantılarının açılış konuşmasını yapan CHP Enerji Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, “Çiğli’de böyle çalışmaların olmasından dolayı ayrıca mutlu oldum. Başkan Utku Gümrükçü’nün bu konudaki çalışmalarını dikkatle takip ediyorum. Enerji verimliliği konusunda bölgede yapılan çalışmalar oldukça umut verici. Enerji alanında yaptığımız çalışmalarda Türkiye’deki karbon emisyonlarının %70’den fazlası enerji kaynaklı olduğunu gördük. Bu konuda dünyada ve Avrupa’da dönüşüm başladı. Bu dönüşümün adı da Yeşil Mutabakat. Biz de bu konuyu çok önemsiyoruz” dedi.

Selin Sayek Böke: “Toplumsal refleks siyasi iradeye dönüşmeli”
Yuvarlak masa toplantılarında “İklim Kriziyle Mücadele” konusunda detaylı bir sunum yapan CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, “Dünya, artık her birimizin günlük hayatına çok derinden yansımış olan krizin içerisinde ve bu krizin çok boyutlu unsurlarından bir tanesi de iklim krizinin kendisi. İklim değişikliği krizi yaşadığımız diğer krizlerden bağımsız değil. Yani içinde bulunduğumuz diğer sosyo-ekonomik eşitsizliklerle el ele giden, aynı yerden kendini yeniden üreten dolayısıyla da çözümünde de ortak hareket edilmesi gereken bir krizle karşı karşıyayız. Şimdi bu iklim değişikliğinin bir krize dönüşmüş olması ve bu krizin günlük hayatımız içine derinden yansıyor olması krize dair çözüm iradesini de bir toplumsal iradeye dönüştürmüş vaziyette. Mesele bunu bir siyasi iradeye dönüştürme meselesi” ifadeleriyle konuşmasını tamamladı. 

Başkan Gümrükçü: “İklim değişikliği çalışmalarında öncü olacağız”
İklim değişikliği ile ilgili çalışmalarda öncü olmaya devam edeceklerini ifade eden Başkan Gümrükçü; “Düşük karbon uygulamaları geliştirerek kentsel geleceğimizi güvence altına alacağız. Bu kapsamda çalışmalarına başladığımız Çiğli İklim Eylem Planı için öncelikle ilçemizdeki sera gazı salınımlarını azaltmaya yönelik çalışmalar yapmayı ve iklim değişikliğinin etkilerine uyum sağlamak üzere stratejiler geliştirmeyi planlıyoruz” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Rahat Uyku İçin Pijama
Sonraki Haber Sancar Maruflu’nun adı Konak’ta yaşayacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?