ANA SAYFA > İZMİR > Çiğli’de Muhtarlar Zirvesi

Çiğli’de Muhtarlar Zirvesi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Çiğli’de Muhtarlar Zirvesi

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Çiğlili muhtarlarla bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinledi.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü düzenlenen toplantıda muhtarlarla bir araya geldi. Toplantıya, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkan Yardımcıları Hüseyin Kızılkaya, Sedrettin Coşkuner, Ali Rıfat Koç ve Cansu Malatyalı ile Cumhuriyet Halk Partisi Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan ve muhtarlar katılım gösterdi. Toplantıda tek tek söz alan muhtarlar, mahallelerinin sorun ve ihtiyaçlarını detaylı olarak anlattı.

Deniz Yücel: “Bu sistemde muhtarlarımız icracı değil ricacı oluyor”
Uzun süredir muhtarlarla bir araya gelmek istediğini vurgulayan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Bazı ilçelerde muhtarlarımızla bir araya geldik fakat bunu henüz tüm ilçelerimizde gerçekleştiremedik. Öncelikle şunu söylemeliyim ki, mevcut sistemde demokrasinin doğrudan doğruya hayata geçmesiyle göreve gelen muhtarlarımız çok önemli bir görev yapıyor. Mahallelerinde doğrudan doğruya seçmenleri temsil ediyorlar. Böyle önemli bir görevi icra etmelerine rağmen ne yazık ki muhtarlarımız sistem içerisinde olması gerektiği yerde değiller. Mahallelerdeki sorunlarla ilk olarak muhatap olmalarına rağmen ne yazık ki muhtarların icracı bir yetkisi yok. İcracı değil, ricacı pozisyonunda görev yapıyorlar. Bir işi yaptırabildiğinizde başarılısınız, yaptıramadığınız takdirde seçmen nezdinde başarısızsınız. Hemen rakipler çoğalır ya da başka bir rakip desteklenir, böyle bir sistem. Fedakarlık yönü çok yüksek ve maddi karşılığı olmayan bir görev. Bazı muhtarlarımızın diğer ilçelerde muhtarlık binası sorunu var. Belediye başkanlarımız imkanları ölçüsünde bunlara çözüm üretmeye çalışıyor” dedi.

“Siyaset müessesesi hizmet için yapılır”
İl Başkanı Yücel sözlerini şöyle sürdürdü, “Yakın zamanda Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’deydi ve muhtarlar buluşmasına katıldı. Türkiye’nin dört bir yanından muhtarlar ile bir araya gelerek, sorun ve talepleri dinledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ya da Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin yaptıkları ve Anadolu’da diğer yönetimlerin iktidar olduğu yerel yönetimlerde hükümet ile yaşadıkları sorunları dinledi. Siyaset müessesesi hizmet için yapılır. Belediye Başkanı, İlçe Başkanı, İl Başkanı ve Genel Başkan için de aynı şey geçerlidir. İnsanların hayata bakışı, öncelikleri, düşünceleri ve yaşam tarzları farklı olabilir bunların hiçbiri bizim için önemli değil. Bunlar bizim zenginliğimiz. Bizim kırmızı çizgilerimiz vardır; Vatanımızın ve Cumhuriyetimizin bölünmez bütünlüğüdür, diğeri bayrağımız, bir diğeri de Mustafa Kemal Atatürk ve onun çizdiği yol ve Cumhuriyet değerleridir. Onun dışındaki her şey bizim zenginliğimizdir. O yüzden farklı siyasi görüşte olan arkadaşlarımız olabilir saygı duyarız, bizim yaptığımız her şeyi beğenmeyen arkadaşlarımız olabilir, eksiklerimiz ve hatalarımız da olabilir bunların hepsini dinlemeye hazırız. Eleştiri bizi güçlendirir, eksiklerimizi kapatmak için bir fırsat yaratır. Bizim göremediğimiz şeyleri sizler görebilirsiniz, sizin göremediğinizi de sokaktaki vatandaş, esnaf görebilir. Bu ortamları daha sık kurarak hataları, eksikleri giderek daha güzel bir İzmir ve Türkiye kurmak için hep birlikte mücadele ediyoruz. Sizler de bu mücadelenin birer parçasısınız. Hepinize çok teşekkür ederim.”

“Çiğli ve Utku Başkan göğsümüzü kabartıyor”
Çiğli Belediyesi’nin hizmetlerini ilgiyle takip ettiklerini kaydeden Başkan Yücel, “Harmandalı Çöp Tesisi ile ilgili özel olarak görüşmeler sağlayacağım ve bu hafta yerinde incelemelerde bulunacağız. Neticede her kentte böyle tesislerin kurulması gerekiyor. Büyükşehir ile ilgili notlarımızı aldık onları da ileteceğim. Gerek Belediye Başkanımız gerekse İlçe Başkanımız yaptıkları işi severek ve sahiplenerek icra ediyorlar. Bazı muhtarlarımız belediye başkanı ve ilçe başkanından çok memnun olduklarını ifade ettiler. Şunu söylemeliyim ki, Utku Başkanımız Çiğli’de sizlerle birlikte uyumlu ve verimli bir süreç yürütüyor. Çalışmalarınızı yakından takip ediyor ve gurur duyuyoruz. Çiğli bizim göğsümüzü kabartan bir ilçemiz. İzmir’de ve ülkemizin diğer şehirlerinde yaptığımız toplantılarda Çiğli’yi örnek gösteriyoruz” ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.

Başkan Gümrükçü: “Sorunlarımızı birlikte çözeceğiz”
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanımızın da katılımıyla Çiğlimizin muhtarlarıyla bir araya geldik. Mahallelerimizin ihtiyaçlarını, eksiklerini ve sorunlarını konuştuk. Yol haritamızı belirlemek adına rapor hazırladık. Aciliyeti olan konularla ilgili zaman kaybetmeden harekete geçeceğiz. İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte tüm mahallelerimizin sorunlarına çözüm üreteceğiz” dedi.

“Harmandalı’nın kamulaştırılması bu hafta görüşülecek”
Harmandalı’ndaki toprak kayması için gelen soruları yanıtlayan Başkan Gümrükçü, “Toprak kaymasının sebebi çöp tesisi mi değil mi bu konuda net rapor yok. Özellikle boşaltılan evlerin kamulaştırılmasını yapabilir miyiz ve affet bölgesi ilan edilebilir mi diye bakanlıkla da görüştüm. Afet Bölgesi ilan edilirse tamamen orası kamulaştırılıyor ve vatandaşa arsasının veya evinin bedeli ödeniyor. Mülkiyetleri çıkarıyoruz. Kamulaştırmayı da, Güzeltepe Kentsel dönüşümünü de Büyükşehir Belediyemiz ile bu hafta görüşeceğiz” diye konuştu.

Mert Özcan: “Muhtarlarımız canla başla çalışıyor”
Toplantıda konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Çiğli İlçe Mert Özcan, “Bu dönemki muhtarlarımız, ilçe ve büyükşehir belediyemizle uyumlu bir şekilde çalışıyor. Mahallelerine hizmet götürmek için bıkmadan ve yorulmadan mücadele ediyorlar. Bu anlamda tüm muhtarlarımıza teker teker teşekkür ederim” dedi. 

Kendilerini ziyaretlerinden ötürü CHP İl Başkanı Deniz Yücel’e teşekkür eden muhtarlar, geçtiğimiz haftalarda İzmir’e gelen CHP Genel Başkanı Kılıdaroğlu’nun muhtarlar ile buluşmasından duydukları memnuniyeti de aktararak, bu tarz çalıştayların devamının gelmesi gerektiğini vurguladılar.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'nın stat için gözü toplantıda
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka, Manresa'ya diş geçiremedi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?