ANA SAYFA > İZMİR > Çiğli’de güvenlik görevlilerinin sorunu çözüldü

Çiğli’de güvenlik görevlilerinin sorunu çözüldü

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Çiğli’de güvenlik görevlilerinin sorunu çözüldü

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, DİSK Genel-İş 8 No’lu Şube temsilcileriyle bir araya gelerek yıllardır taşeron firma bünyesinde düşük ücrete çalıştırılan ve TİS görüşmelerine 696 sayılı KHK dolayısıyla dahil edilemeyen 69 güvenlik görevlisi personelinin mağduriyetini giderdi.

Pandemi şartlarından ötürü Akvaryum Kafe Restoran’da gerçekleştirilen görüşmeye Başkan Utku Gümrükçü, DİSK Genel-İş 8 No’lu Şube temsilcileri ve güvenlik görevlisi personelleri katılım gösterdi. Gerçekleştirilen görüşmeler neticesinde imzalanan sözleşmeyle yıllardır taşeron firma bünyesinde çalıştırılan güvenlik görevlilerinin maaşlarında önemli iyileştirme gerçekleştirildi. İmzalanan sözleşme sonrası büyük mutluluk yaşayan KHK mağduru güvenlik görevlileri yıllardır kronikleşen sorunlarını çözdüğü için Başkan Gümrükçü’ye teşekkürlerini ilettiler. Görüşme sonrası Başkan Gümrükçü ve işçiler birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Başkan Gümrükçü: “Emekçilerimizin mutluluğu önceliğimiz”
Toplu İş Sözleşmelerinin emekçiler için bir güvence olduğunun altını çizen Başkan Gümrükçü, “Göreve gelirken birlikte yol yürüyeceğimiz Belediye emekçilerimizi, yüksek enflasyona ezdirmeyeceğimizin sözünü vermiştik. Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerimizi de bu doğrultuda sürdürerek ülkemizin mevcut ekonomik şartlarında çok önemli sözleşmelere imza attık. Son olarak, Belediyemiz bünyesinde taşeron firma altında çalışan güvenlik görevlisi personellerimizin yıllardır kronikleşmiş sorununu da ele alarak beklentileri doğrultusunda sonuca kavuşturduk. İş arkadaşlarımızın insanca ve hakça yaşam koşullarına sahip olması için üzerimize düşen görevi yerine getirmiş olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Hep birlikte kentimiz için çalışmaya devam edeceğiz’’ dedi.

Deniz Şahin Gümüştekin: “Hayırlı olsun”
Gerçekleştirilen görüşmelerle ilgili açıklamalarda bulunan DİSK Genel-İş 8 No’lu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin, “Kanun hükmünde kararnameler ile yapılan geçişlerde güvenlik görevlisi arkadaşlarımız Toplu İş Sözleşmesi’ne dahil olamamıştı. 6 aylık bir süreç sonucunda Başkan Utku Gümrükçü’nün de çabaları neticesinde güvenlik görevlilerimizin bu sorunu çözülmüş oldu. Bu süreçteki katkılarından dolayı Utku Başkanımıza ve sendika temsilcilerimize teşekkür ediyor, güvenlik görevlisi arkadaşlarımıza da hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. 
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karabağlar Belediyesi, asfalt serim makinesini de ilçeye kazandırdı
Sonraki Haber Maratonİzmir’in ikincisi 11 Nisan’da koşulacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?