ANA SAYFA > İZMİR > CHP'li Sertel’den daha fazla engelli çalıştırın çağrısı

CHP'li Sertel’den daha fazla engelli çalıştırın çağrısı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CHP'li Sertel’den daha fazla engelli çalıştırın çağrısı

CHP’li Sertel kamu kurum ve kuruluşlarında yeterli sayıda engelli çalıştırılmadığına dikkat çekti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, kamu kurum ve kuruluşlarının çoğunluğunda engelli istihdam oranının doldurulmadığını belirterek, “İşsizlik konusunda en büyük sıkıntıyı çeken kesimlerden biri de engelliler. Engelliler iş bulmakta güçlük çekiyorlar. Birçoğu zorluklara rağmen üniversite bitirmiş, kendilerini iyi yetiştirmiş olmalarına rağmen engelli olmalarından dolayı kamu kurum ve kuruluşlarına giremiyorlar. Üstelik yasalarda her kamu kurumunun en az yüzde 4 oranında engelli personel çalıştırması gerektiği belirtilmesine rağmen kamu kurumları yeterli sayıda engelli çalıştırmıyor” dedi.

Devlet Malzeme Ofisi’nin (DMO) 2019-2020 yılı bilanço ve hesaplarının görüşüldüğü KİT Alt Komisyonu’nda konuşan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, DMO üzerinden kamu kurumlarındaki engelli kontenjanını eleştirerek, kamu kurum ve kuruluşlarına yüzde 4’ten de fazla engelli istihdam etmeleri yönünde çağrıda bulundu.

“4857 sayılı İş Kanunu 30. Maddesi uyarınca, işverenler, elli veya daha fazla işçi çalıştırdıkları özel sektör işyerlerinde yüzde üç engelli, kamu işyerlerinde ise yüzde dört engelli işçiyi meslek, beden ve ruhi durumlarına uygun işlerde çalıştırmakla yükümlüdürler” diyen Atila Sertel, yasa hükmü çok açık olmasına rağmen birçok kamu kurumunun yeterli sayıda engelli çalıştırmaktan imtina ettiğini söyledi.

KİT Komisyonu üyesi olarak denetledikleri tüm KİT’lere bu yönde telkinde bulunduklarını ifade eden Sertel, engelli çalışan sayısının tüm kamu kurum ve kuruluşlarında artırılması için Cumhurbaşkanlığı düzeyinde bir çalışma yapılması gerektiğini vurguladı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Mobil Atık Getirme Merkezleriyle atıklar dönüşüyor
Sonraki Haber Çeşme’nin kalbi yeniden hayat buluyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?