ANA SAYFA > İZMİR > CHP'li Sertel’den Cumhurbaşkanı’na çağrı: 100.yıl törenleri İzmir’den başlamalı

CHP'li Sertel’den Cumhurbaşkanı’na çağrı: 100.yıl törenleri İzmir’den başlamalı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CHP'li Sertel’den Cumhurbaşkanı’na çağrı: 100.yıl törenleri İzmir’den başlamalı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, 15 Mayıs 1919’da düşmana ilk kurşunu sıkarak Kurtuluş Savaşı’nın fitilini ateşleyen Şehit Gazeteci Hasan Tahsin’in 100’cü yıl anmasının Cumhurbaşkanlığı tarafından resmi tören kapsamına alınması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı’nca yayınlanan genelge ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkmasıyla başlayan Kurtuluş Savaşı’nın 100’üncü yılının özel etkinliklerle kutlanacağını hatırlatan Sertel, “Kurtuluş Savaşı’nın 100’ncü yılının 2019 yılı boyunca çeşitli etkinliklerle kutlanması önemli ve anlamlıdır. Ancak 15 Mayıs 1919’da İzmir’de düşmana ilk kurşunu sıkan ve ardından şehit olan gazeteci Hasan Tahsin’in 100’ncü yıl anmasının devlet resmi töreni kapsamına alınmaması da önemli bir eksikliktir. Şehit Gazeteci Hasan Tahsin’in 100’ncü yıl anması, Konak’taki heykeli önünde yarım saatlik bir anma ile geçiştirilmemeli Cumhurbaşkanlığı’nın talimatıyla İzmir’in geneline yayılarak geniş kapsamlı törenler düzenlenmelidir” dedi.

CUMHURBAŞKANI’NA ÇAĞRI
Altı yıl süreyle Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanlığı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı yaptığını belirten Atila Sertel, gazeteciler olarak Şehit Gazeteci Hasan Tahsin’i her yıl Konak’taki heykeli başında onurla, gururla andıklarını, 100’ncü yıl anmasının çok daha geniş kapsamlı olması gerektiğini söyledi. 

CHP İzmir Milletvekili Sertel, şöyle devam etti: “İzmir, kurtuluşun ve kuruluşun şehridir. İşgale karşı ilk kurşun 15 Mayıs 1919’da İzmir’den atılmış, 9 Eylül 1922’de ise tam bağımsız Türkiye hayali İzmir’de gerçekleşmiştir. Şehit gazeteci Hasan Tahsin de, İzmir’in bağrından çıkmış tüm Türkiye’ye mal olmuş onurlu, yürekli bir gazetecidir. O, ilk kurşunla tüm Türkiye’nin kaderini değiştirmiş, Kurtuluş Savaşı’nın fitilini ateşlemiştir. Kurtuluş Savaşı’nın 100’ncü yılı İzmir ve Samsun’dan başlayarak il il, ilçe ilçe, mahalle mahalle tüm ülkede kutlanmalı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizin aziz hatıraları bir kez daha anlatılmalıdır. Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanacak bir genelgeyle Hasan Tahsin’in 15 Mayıs’taki 100’ncü yıl anması da İzmir genelinde karadan ve denizden gerçekleştirilecek etkinliklerle Samsun’a çıkışın müjdecisi haline getirilmelidir. Başta İzmir Gazeteciler Cemiyeti olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla İzmir’e yakışır organizasyonlar gerçekleştirilmelidir. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ve İzmir Valisi Sayın Erol Ayyıldız’ı İzmirliler’in bu hassasiyetine sağduyu ile yaklaşmaya ve 15 Mayıs’a sayılı günler kala duyarlı bir adım atmaya davet ediyorum.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bornova’da 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü’ne özel etkinlikler
Sonraki Haber Alaçatı'da kara şemsiye hareketi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?