ANA SAYFA > GÜNDEM > CHP'li Koç ile Ak Parti'li Baran arasında Atakent Anadolu Lisesi tartışması

CHP'li Koç ile Ak Parti'li Baran arasında Atakent Anadolu Lisesi tartışması

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CHP'li Koç ile Ak Parti'li Baran arasında Atakent Anadolu Lisesi tartışması

CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Murat Serdar Koç ile Ak Parti Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Ahmet Uğur Baran arasında yıkılma kararı verilen Atakent Anadolu Lisesi nedeniyle tartışma yaşandı.

CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Murat Serdar Koç'un 

"LAF EBELİĞİNİ BIRAKIN PAZARA ÇIKIN. TARİH SİZİ 1200 ÇOCUK VE AİLESINİ YOK SAYARAK OKULLARINI YIKAN RANT DÜŞKÜNLERİ OLARAK ANACAK.

Dün Atakent Anadolu Lisesinde okuyan 1200 öğrencinin sorumsuz bir yönetim anlayışı ile adeta kaderlerine terk edildiğini ve Karşıyaka’nın okullarının adeta hedef alınır gibi yıkıldığını ve yapılmadığına dair görüşlerimizi kamuoyu ile paylaştık. Laf ebeliği dışında bugüne kadar Karşıyaka’ya hiç bir katkısı olmayan AKP’li bir meclis üyesi Ahmet Uğur Baran yine “konuyu saptıran adam” tetikçiliğine soyunmuş ve sorularımızın hiç birine cevap vermeden her zamanki saygıdan ve samimiyetten uzak üslubu ile gerçeklerin üzerini örtmeye çalışan bir açıklama yapmış.
Dün biz ne sorduk?
Atakent Anadolu Lisesinin yıkım kararı neye göre verildi? Binanın depreme dayanıklılık testleri ne zaman yapıldı? Siz raporları gizledikçe herkes bu testlerin yapıldığından daha fazla şüphe duymaya başladı, testlerin sonuçlarını neden açıklamıyorsunuz? Biz elbetteki hiç bir öğrencimizin çürük bir binada eğitim almasını istemeyiz ama anlamadığımız şey şu; Bu bina 1991 yılında yapıldı, 2,5 yıl önce büyük bir deprem yaşadı. Bunca yıldır bina sağlamdı da aniden 1 ay önce aniden mi çürüdü? Okulda karot örneği alındığına dair hiç bir iz yok. Siz ne zaman karot testi aldınız da beton dayanıklılığı düşük diye rapor düzenlendi? Eğer bu test söylendiği gibi 12 yıl önce yapılmış bir test ise 12 yıldır bu okulun öğrencilerini riske mi attınız? Üstelik bunu yaşadığımız o büyük depremden sonra sorumsuzca devam mı ettirdiniz? O testleri ne zaman yaptığınızı ve sonuçların nasıl çıktığını açıklamak zorundasınız. Halkımız kimsenin keyfi ve sorumsuz yönetiminin yarattığı mağduriyetleri yaşamak zorunda değil. Açıklama isteme hakkı bir vatandaş olarak hepimizde var.
Ruhsattan bahsediyorsunuz. Daha ruhsat için gerekli belgeleri bile tamamlamış değilsiniz. Kaldı ki Karşıyaka’da yıkıp da yıllarca yapmadığınız bir sürü okul var, onları ne zaman yıktığınıza ve ne zaman ruhsat istediğinize bakalım mı?
Depremden bahsediyorsunuz. Deprem sonrası Karşıyaka’da yaşanan mağduriyet için hükümetiniz, partiniz ne yaptı? Yerle bir olan Manavkuyu’yu afet bölgesi bile ilan etmediniz. Depremi bırakın 3.5 yıldır Karşıyaka’da parti olarak ne hizmetiniz oldu? Pandemide 3 maske bile dağıtamadınız. Halkı ve belediyeyi yapayalnız bıraktınız.
Boş laflarınız ve konuyu saptırma çabalarınız öğrencilerin mağduriyetini gidermiyor. Önce raporların sonuçlarını açıklayın. Sonra da öğrencilerimizin mağdur olmaması için milli eğitim bakanlığının gerekeni yapmasını sağlayın." açıklamasının ardından Ak Parti Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Ahmet Uğur Baran, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Serdar Koç'un "Laf ebesi" ve "tetikçi" sözlerine yanıt verdi.

Baran, "Suriyelilere yatılı okul yapılıyor diye yalan iddia ortaya atan kendisidir. O iddiayla insanları inşaat alanı önüne toplayıp, sonra da insanları yüzüstü bırakıp gitmeyen yine Sayın Serdar Koç'tur. Hatta belediye meclisinde Cemil Tugay, ruhsatı bekletiyoruz derken, ruhsat için belgelerin tamamlanmadığını iddia edip sözleriyle boşluğa düşen yine kendisidir. Dolayısıyla Sayın Koç bir açıklama yaptığında aradan doğruları bulmak için o açıklamayı cımbızla okumak gerekiyor." ifadelerini kullandı.

AK Partili Baran, "CHP İlçe Başkanı tarafından tarafıma yönelik sarf edilen laf ebesi ve tetikçi kelimeleriyle Karşıyaka'ya katkım olmadığının söylenmesi müthiş bir örtbas operasyonunun parçasıdır. Karşıyaka Küçük Sanayi Sitesi'nin etrafını çöplüğe biz mi çevirdik? Karşıyaka'da altı yıldır bir opera binasını bitiremeyen bizim partimiz midir? Stat için muvafakatnameyi öne sürüp defteri kapatan siz değil misiniz? Seçim vaadinde olmasına rağmen çarşı girişine battı çıktıyı yapamayan belediye hangi partidendir? Türkiye'nin en güzel ilçelerinden Karşıyaka'da vatandaşı kokudan pencere açamayacak noktaya getirenler kimlerdir? Cumhuriyet Mahallesi'ni hakkıyla planlayamayan da biz miyiz yoksa? Yıllar yılı Karşıyaka'da sahil ve arka mahalle ayrımının ortaya çıkma sebebi de Ahmet Uğur Baran mıdır? Pek tabii Karşıyakalılar burada suçlunun kim olduğunu çok iyi biliyor. Buna karşın Karşıyaka için hiçbir katkısı yok ifadesini ilçeye dair milyonlarca lira bütçesi olan partili belediyenize değil de Ahmet Uğur Baran'a yöneltiyorsanız ben de bunun tutuma pişkinlik adını vermekten geri durmam. Konunun dışına çıkıp pandemiye kadar vardıran vekillik heveslisi genel siyaset açıklamasına da cevabı 20 yıldır olduğu gibi bir kez daha vatandaşlarımız verecektir." ifadelerini kullandı.

Baran ayrıca, Karşıyaka Belediye Meclisi'nde Başkan Cemil Tugay'ın, "Atakent için ruhsatı bekletiyoruz sözlerine de tepki gösterdi. Baran, "Üç yılı aşkın görev süresi boyunca bekleme ve bekletmeyi belediyecilik olarak gören Cemil Tugay, ardında bir eser bırakmadan koltuğu bıraktığında unutulup gidecek. Unutulmayansa Karşıyaka'nın bir beş yılının daha kaybolmuş olması olacaktır. Acı olansa belediye meclislerinde attığı nutuklarda kendini haklı görecek kadar bu hikayelere inanıyor oluşudur. En basit bir çöp probleminde dahi görmedim, duymadım, bilmiyorum diyen bir anlayıştan Karşıyaka'ya vizyon katmasını elbette beklemiyoruz fakat, yapılacak işlerin önünü tıkama çabalarını da garip karşılıyoruz. Bizim için önemli olan, çocuklarımızın güvenliği ve sağlığıdır. Ruhsatı bekletmekle, bakanlığı oyalamakla çocukların hakkını savunmuş değil, geleceğini çalmış olursunuz." ifadelerini kullandı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyakalı taraftarlardan futbol takımına büyük moral
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka ilk hazırlık maçında galip

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?