ANA SAYFA > GÜNDEM > CHP Karşıyaka'da devir teslim töreni

CHP Karşıyaka'da devir teslim töreni

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CHP Karşıyaka'da devir teslim töreni

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karşıyaka İlçe Başkanlığı’nda beklenen devir teslim töreni gerçekleşti. Milletvekili aday adayı olmak için istifa eden önceki ilçe başkanı Serdar Koç, görevi geçtiğimiz günlerde yeni ilçe başkanı olarak belirlenen Mimar Rafet Yacan’a devretti. Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve çok sayıda partili katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı için topyekun mücadele edilmesi gerektiğini vurgulayan Serdar Koç, “Demokrasinin, adaletin son noktasına geldiği bir süreç yaşıyoruz. Böyle bir durumda hepimiz tek yürek olmak üzere burada toplandık. Bizim tek amacımız; amasız, fakatsız Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidar yapmak. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı yapmaktır. Yepyeni bir düzene giriyoruz, maalesef tek adam rejimi bizi bugünkü noktaya getirdi. Tek adam rejimi yasama, yürütme, yargının, güçler ayrılığının tek başına yönetildiği bir sürece girildi. Böyle bir durumda hep birlikte, birbirimizi kucaklayarak Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı için mücadele etmeliyiz. Yeni ilçe başkanımızı tebrik ediyor, beraber görev yaptığım yönetim kurulu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun” diye konuştu.

“KARŞIYAKA HAZIR!”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu ise, “Bu görevi icra etmiş bir arkadaşınız olarak, burada bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Sayın Rafet Yacan çok önemli bir zamanda, çok önemli bir görevi üstleniyor. Bütün seçimler kritiktir ama bu seçim ülkemiz açısından hayat, memat meselesi anlamına geliyor. Bu kritik zamanda bu görevi üstlendiği için kendisini tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Ama bu başarının, CHP iktidarının sizlerin sayesinde olacağına inanıyorum. Görüyorum ki CHP Karşıyaka hazır, yeni başkanımız hazır, belediye başkanımız hazır. Serdar Başkanı’mıza emekleri için teşekkür ediyor, ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“HEYECANLIYIZ, UMUTLUYUZ”
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Sizleri görmek, burada birlikte olmak çok değerli. Heyecanlıyız, umutluyuz, bir an önce bir şeyler yapmak istiyoruz. Bugüne kadar Serdar Başkanı’mız ve yönetim kurulu pandemi şartlarına rağmen elinden geleni yaptı. Bence örgütün huzurunu, birlik ve beraberliğini sağladılar. Serdar Başkanı’mız ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Serdar Başkanı’mız milletvekili aday adaylığı için görevinden ayrıldı, kendisini bu kararı için kutluyorum. Karşıyaka’nın uzun zamandır bir milletvekili yok, umuyorum hak etmiş, örgüt içinden gelen biri olarak Serdar Başkanı’mıza bu şans verilir. Mustafa Özuslu Başkanı’mız ilçe başkanı, ben yönetim kurulu üyesi, Rafet Başkan’ımız da parti eğitmeniydi. Bugün başkan vekili, belediye başkanı ve ilçe başkanlığı görevlerindeyiz. Bu görev paylaşımları, bayrak değişimleri oluyor; bu salondaki herkesin hayalindeki görev ne ise gerçekleşmesini yürekten dilerim. Hangi görevde olursak olalım CHP üyesiyiz, benim için de en onurlu görev budur.”

“DAHA ÇOK ÇALIŞMALIYIZ”
Kritik bir seçimin arifesinde olunduğunu belirten Başkan Tugay, birlik ve beraberlik vurgusunda bulunarak şöyle devam etti: “Her şeyden önce Kuvay-i Milliye ile, Kurtuluş Savaşı ile, milli irade ve Cumhuriyet’i kurma kararlılığıyla bizzat Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulmuş bir partidir CHP. Altı ok hepimizin zihnindedir, ‘Ben size Cumhuriyet’i, Cumhuriyet Halk Partisi’ni emanet ediyorum’ diyen bir liderin kurduğu partide siyaset yapıyoruz. Bu bilinçle elimizden gelen mücadeleyi yaptık ama bugün öyle bir noktadayız ki daha çok çalışmalıyız. Halk adına, millet adına, mücadele edecek insanlarız. Kişisel düşüncelerimizi bir tarafa bırakıp buna odaklanmalıyız. Sahada, omuz omuza, birbirine destek olarak bu mücadeleyi yürütelim. Milletimizin buna ihtiyacı var. Ben bu mücadeleye, Cumhuriyet Halk Partililerin vatanseverliğine, Atatürkçülüğüne inanıyorum. Bu ülkenin demokrasisine, Cumhuriyet’ine sahip çıkacağımıza inanıyorum. İlçe Başkanı’mıza hayırlı olsun diyor, başarılar diliyorum.”

YACAN: “GELİYOR GELMEKTE OLAN”
CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Rafet Yacan da, seçimlere en iyi şekilde hazırlanacaklarını dile getirerek şunları söyledi: “Öncelikle beni bu göreve layık gören yönetim kurulumuza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. İçinde bulunduğumuz dönemin ne kadar önemli olduğunun hepimiz farkındayız. Elimden gelenin en iyisini yapacağıma, çok çalışacağıma, ayrımcılık yapmayacağıma dair söz verebilirim. Partimizde, partimizin mutfağında çeşitli görevlerde bulundum; elimden geldiğince çalıştım. Bundan sonra da tamamen seçime odaklanacak, ayrım yapmadan birlikte çalışacağız. Yapılması gereken çok işimiz var; önümüzde üç ayımız var. Bu konuda çalışmalarımız zaten devam ediyordu, kalan sürede de zamanı en iyi şekilde kullanacak seçim hazırlıklarımızı eksiksiz tamamlayacak ve en sonunda seçim başarımızı hep birlikte coşkuyla kutlayacağız. Bunu sizlerle birlikte başaracağımıza yürekten inanıyorum. Herkese kapımız sonuna kadar açık. Birbirimize inanıyoruz, zamanımız kısıtlı ama bizler az zamanda çok işler başarmış bir neslin torunlarıyız. Tarihe iz bırakacak bir seçim döneminde görev almak benim için bir onur ve ağır bir sorumluluk. Korkmuyorum; kendime, örgütümüze ve halkımıza inanıyorum. Hep birlikte destan yazacağız, saraylılara uyarımızdır. Geliyor gelmekte olan. Serdar Başkanı’mıza emekleri için teşekkür ediyorum. Burada olan herkese teşekkür ediyorum, yolumuz açık olsun.” 

Törenin sonunda Yacan, Serdar Koç’a teşekkür plaketi takdim etti.

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 1 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'dan savunmaya takviye
Sonraki Haber Spor yaparak sağlıklı kilo vermek isteyen kadınlara müjde…

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?