ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Çetin Erokay’ın eserleri Selçuk Yaşar Sanat Galerisi’nde...

Çetin Erokay’ın eserleri Selçuk Yaşar Sanat Galerisi’nde...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Çetin Erokay’ın eserleri Selçuk Yaşar Sanat Galerisi’nde...

Selçuk Yaşar Sanat Galerisi kış dönemi sergileri Çetin Erokay’ın “Sessiz - Silence” isimli sergisi ile başlıyor.

Geometrik soyut anlatımıyla sanatını ortaya koyan Çetin Erokay’ın 19 eseri Selçuk Yaşar Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşacak. Sergi açılışı 4 Ekim 2018 Perşembe günü saat 18:00’de gerçekleşecek. Sergi,  3 Kasım 2018 tarihine kadar  sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Selçuk Yaşar Sanat Galerisi, sanatçıların kendilerini sadece eserleriyle değil sözlerle de anlatabilmesi, deneyim ve fikirlerini sanatseverlere aktarabilmesi için düzenlemekte olduğu “sanatçı söyleşileri”ne bu yıl da devam edecek.

Çetin Erokay, 5 Ekim 2018 Cuma günü 14.30’da Selçuk Yaşar Sanat Galerisi’nde yapacağı söyleşi ile sanatseverlerle buluşacak.

ÇETİN EROKAY KİMDİR?
İzmir‘de doğan Çetin Erokay, lisans ve yüksek lisans öğrenimini İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde tamamladı. Gençlik yıllarında Prof.Dr. Mürşide İçmeli’den ve Ressam Mahmut Dinçer’den resim dersleri aldı. Kendi araştırma ve incelemeleri doğrultusunda sanatsal çalışmalarını sürdürdü. İzmir’deki Selçuk Yaşar Resim Müzesi’nin projelendirilmesinde ve  gerçekleştirilmesinde görev aldı. Erokay’ın bir eseri 1992 yılında gerçekleştirilen IV. Uluslararası İzmir Film Festivali afişi olarak kullanıldı.
1998 yılında gerçekleştirdiği bir grafik tasarım ile International New York Festival’de finalist oldu ve festivalin kitabı olan “The World’s Best Works”de yer aldı. Eserleri  12. DYO ve 15. ŞEFİK BURSALI yarışmalarında sergilendi.
Çetin Erokay’ın eserleri yurt dışında; Viyana, Roma, Lille, New York, Beijing, Dubai, Tahran, Siauli / Litvanya ve Tiflis’de sergilendi. 2018 yılında davet edildiği Litvanya’nın Kaunas şehrinde “Tarih ve Bilim Müzesi Galerileri”nde kişisel sergi açtı.
Sanatçının yurt içi ve yurt dışında pek çok koleksiyonda eserleri bulunmaktadır. Sanatçı merkezi Viyana’da bulunan ”EAWW Euro Asian World Wide” merkezinin Onursal Üyesidir ve aynı örgütün Türkiye Başkanıdır. 2013 yılında Kuveyt’te KUWAIT ART ASSOSIATION tarafından düzenlenen KUWAIT INTERNATIONAL CONFERANCE FOR CONTEMPORARY ART  organizasyonuna onur konuğu olarak davet edilmiştir. 2015 yılında Litvanya’da yapılan INTERNATIONAL ART FESTIVAL ANIMA MUNDI’nin jüri üyeliğine seçilmiş ve diğer jüri üyeleri ile birlikte, Litvanya’da Siauliu Gürcistan’da Tiflis’de ve Portekiz’de Vila Viçosa’da sergi açmıştır. 2017 yılında da ANİMA MUNDİ onursal üyeliğine seçilmiştir. Çetin Erokay sanatsal çalışmalarını İzmir, Alsancak’ta yer alan atölyesi “Atölye ÇE“ de sürdürmektedir.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Hasta çocuklar için sahne aldılar
Sonraki Haber İzmir'de trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı azaldı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?