ANA SAYFA > EĞİTİM > Çeşme Turizm Fakültesi İngilizce eğitime geçiyor

Çeşme Turizm Fakültesi İngilizce eğitime geçiyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Çeşme Turizm Fakültesi  İngilizce eğitime geçiyor

Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği bölümü yüzde 30 İngilizce eğitime geçme kararı ile Türkiye’de devlet üniversiteleri arasında İngilizce eğitime geçen ilk Turizm Fakültesi oldu.

Türkiye turizminin önemli merkezlerinden olan İzmir’in Çeşme ilçesinde daha önce Çeşme Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu olarak eğitim verirken, geçen yıl fakülteye dönüştürülen Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi; çağın gereklerine ve ihtiyaçlarına göre eğitim ve öğretim içeriklerini yenileyerek akademik ve idari yapısını güçlendirmeye devam ediyor.

Ege Üniversitesi Senatosu tarafından Çeşme Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği bölümünün yüzde 30 İngilizce eğitime geçmesi kararı alındı. Senato kararı ile devlet üniversiteleri arasında bir ilke imza atan Ege Üniversitesi, Çeşme’nin ve bölgenin akademik potansiyeline önemli bir destek olacak akademik inisiyatif almış oldu.

Son iki sene içinde, araştırma üniversitesi olma yönünde ciddi hamleler yapan Ege Üniversitesi, turizm alanında da akreditasyon hedefi ile Çeşme Turizm Fakültesinin akreditasyon sürecini başlattı.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak yaptığı açıklamada,  Turizm Rehberliği bölümünün İngilizce eğitime geçmesinin ve bu kararın devlet üniversiteleri arasında bir ilk olmasının çok önemli olduğunu kaydetti. Araştırma Üniversitesi ve tam akreditasyon hedeflerini kararlılıkla devam ettirdiklerini belirten Rektör Budak, Turizm Rehberliği bölümünün İngilizce eğitime geçme kararı ile fakültenin akreditasyon sürecinin başladığını ve Ege Üniversitesinin kısa bir süre içinde tüm bölümleri akredite olmuş bir üniversite olacağını vurguladı. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bekir Coşkun’un ilk heykeli Buca’da yükselecek
Sonraki Haber ​Hükümsüz dizisinin çekimlerinde 108 Gültepeli rol aldı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?