ANA SAYFA > GÜNDEM > Çameria Arnavut Soykırımı Karşıyaka'da anılacak

Çameria Arnavut Soykırımı Karşıyaka'da anılacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Çameria Arnavut Soykırımı Karşıyaka'da anılacak

Çameria Arnavutları Dernek Başkanı Hüseyin Bayru ve yönetim kurulu üyeleri Karşıyaka Belediye Başkanı Dr.Cemil Tugay'ı ziyaret etti.

Bayru, 27 Haziran'da Çameria Arnavutları “Soykırım Günü” nedeniyle Karşıyaka'da bir tören düzenleyerek anmak istediklerini ifade etti.

1944 yılında Yunan güçlerinin Çameriya halkını katlederek soykırım gerçekleştirdiğini ve o soykırımda hayatta kalan Çameria Arnavutlarının Türkiye ye göç ettiğini hatırlatan Başkan Hüseyin Bayru, “Bu göçlerin büyük bölümü Ege Bölgesi’ne gerçekleştirildi. Türkiye’de ilk ve tek 'Çameria Arnavutları Derneği' Karşıyaka’da kurulmuş. Dernek her yıl 27 Haziran'da ‘Çameriya Arnavutları Soykırım Günü’ olarak anma etkinliğini Karşıyaka Belediyesi ile ortak düzenleyecek” dedi.
 
Dernek Başkanı Hüseyin Bayru, yönetim olarak Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ı makamında ziyaret ettiklerini söyledi. Bayru, “Karşıyaka Belediyesi’nin desteğiyle Çameria Arnavutları Derneği’nin 27 Haziran günü birlikte bir tören düzenleyerek anacağız. başkanımıza bizlere verdiği destek için teşekkür ediyoruz,  her zaman yanında olduğumuzu ifade ediyoruz” dedi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr.Cemil Tugay da Cameria Arnavutları'nın yaşadığı soykırımı unutmanın mümkün olmadığını dile getirdi. Başkan Tugay, soykırımı unutmayacaklarını, 27 Haziran günü yapılacak olan anma törenine belediye olarak destek vermeye hazır olduklarını söyledi.
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Halk Konut projesi için ilk imzalar atılacak
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka, Dee Bost'u istiyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?