ANA SAYFA > İZMİR > Buca’nın zeytinliklerinden öğrencilere burs

Buca’nın zeytinliklerinden öğrencilere burs

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Buca’nın zeytinliklerinden öğrencilere burs

İzmir’in merkezinde en fazla tarım arazisine sahip Buca’da bir yandan Başkan Erhan Kılıç’ın pandemi dönemi başında uygulamaya geçirdiği Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma Projesi başarıyla devam ederken, diğer yandan köyler bölgesindeki bereketli zeytinlikler yüzleri güldürüyor.

Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında elde edilen ürünler ihtiyaç sahibi vatandaşların sofralarına ulaştırılırken zeytinlikler de maddi imkânsızlıklar yaşayan öğrencilere burs sağlıyor. 

Buca Belediyesi’nin köyler bölgesindeki yaklaşık 180 dönüm alanda dikili zeytinliklerinde hasat başladı. Hasat aralık ayı sonuna kadar devam edecek. Bu yıl yetişen 7 ton Memecik ve Gemlik cinsi zeytin, çeşitli işlemlerden geçirildikten sonra bin 200 litre zeytinyağı elde edilecek. Belediye, zeytinyağlarını Ege Çağdaş Eğitim Vakfı’na bağışlayacak. Vakıf da bu yağların gelirini burs olacak dağıtacak.  

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karaburun Belediyesi Kurs Merkezi’nden eğitime merhaba
Sonraki Haber Çiğli’de talep ve şikayetler çözümsüz kalmıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?