ANA SAYFA > İZMİR > Bucalı kadınlar yeteneklerini keşfetti

Bucalı kadınlar yeteneklerini keşfetti

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bucalı kadınlar yeteneklerini keşfetti

Kasım ayında “Güçlü Kadın Güçlü Buca” sloganıyla 50 derneği çatısı altında toplayan Kadın Kuruluşları Birliği ile protokol imzalayan Buca Belediyesi, özellikle dezavantajlı kadınları yaşama dâhil etmek amacıyla bir eğitim programı oluşturdu.

Bu çerçevede Kadın Aktivite Merkezi’nde alanında uzman kuruluşlar olan Fly Koçluk ve Ctos Akademi eğitmenlerinin katılımıyla “Ben Kimim?” ve kişisel koçluk eğitimleri gerçekleştirildi. Farklı yaş ve sosyal statüden kadınlar, eğitimler sayesinde yeteneklerini keşfederken öz farkındalıklarını da geliştirme fırsatı buldu. Sertifika almaya hak kazanan katılımcılara ihtiyaç duydukları alan ve süreçlerde destek sağlanmaya devam edileceği belirtildi.

Eğitimlerin kendisi için çok verimli geçtiğini belirten Özlem Karaca, “Bu eğitimlere yaşam standartlarımı yükseltebilmek, nasıl daha mutlu olabilirim ve bunu karşımdaki insanlara nasıl yansıtabilirim düşüncesiyle katıldım. Hayatımdaki eksikleri görebildim, yaptığım yanlışları fark edebildim. Hayatın gerçeğini kabul etmeyi, insanları etiketlememeyi, daha iyi iletişim kurabilmeyi, yaşama çok farklı bir kadrajdan bakmayı öğrendim. Bundan sonraki hedefim; zaten hayatımdaki insanları motive eden bir insanım, bunu daha profesyonel şekilde ilerletirim diye düşünüyorum” dedi. 

Özlem Şahin ise “Instagram hesabında Buca Belediyesi’nin kadınlar için açtığı koçluk eğitimlerine denk geldim. Geri dönüşü hemen sağladılar. Başkan Erhan Kılıç’a ve belediyeye teşekkür ediyorum.  Çok farklı kurslar almak için maddi imkânım yeterli olmadığından beni bu kurs çok rahatlattı” diye konuştu. Duygu Tor da “Ben bir danışan olduğum için kursun bana en büyük katkısı empati yapmayı öğretmek oldu. İçimdeki barışı sağladı” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün hedefi 15 BİLSEM
Sonraki Haber Ödemiş Belediyesi’nden çocuklara kar sürprizi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?