ANA SAYFA > İZMİR > BUCAKUT yaraları saracak

BUCAKUT yaraları saracak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
BUCAKUT yaraları saracak

Yaşamın her alanında hemşehrilerinin yanında olmak için çalışan Buca Belediyesi’nin bir yıl önce afet durumlarında hızlı müdahale edebilmek amacıyla kurduğu arama kurtarma ekibi (BUCAKUT), tüm eğitim süreçlerini başarıyla tamamlayarak sertifikalarını aldı.

Tamamı belediye çalışanından oluşan 40 kişilik gönüllü ekip, doğal afetlere müdahale edebilecek kapasiteye sahip hale geldi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan yangın söndürme ve afet müdahale eğitimleri alan ekip, imzalanan protokol kapsamında ortak faaliyetlerde de yer aldı.  Sahadaki ilk sınavını Antalya’da yaşanan orman yangınlarında veren BUCAKUT, buradaki başarılı çalışmalarıyla yöre halkının da takdirini topladı.

Buca Belediyesi’nin ana hizmet binasında bir ilki gerçekleştirerek vatandaşların da dâhil edildiği geniş kapsamlı bir tatbikat gerçekleştiren BUCAKUT, olası acil durumlar için eksikleri tespit etti. Ekipmanını tamamlayan BUCAKUT, AFAD’ın verdiği hafif arama kurtarma eğitimini de başarıyla bitirerek İl Afet Müdahale Planı’na alındı.

Aynı zamanda AFAD’ın yerel düzeyde çözüm ortağı da olan BUCAKUT,  AFAD, İzmir İtfaiyesi ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içinde eğitim faaliyetlerine devam ediyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İZSU'dan yeni önlemler
Sonraki Haber İyilik aradın mı, insanda kötülük kalmaz

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?