ANA SAYFA > İZMİR > Buca’da her muhtar geri dönüşüm zinciri oluşturacak

Buca’da her muhtar geri dönüşüm zinciri oluşturacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Buca’da her muhtar geri dönüşüm zinciri oluşturacak

Buca Belediyesi tarafından başlatılan sıfır atık projesi kapsamında yürütülen bilinçlendirme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Buca Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından Çevre Haftası boyunca gerçekleştirilen etkinlikler, muhtarlık turlarıyla devam etti.

Alanında uzman çevre mühendisi eşliğinde Buca’nın 47 mahalle muhtarını ziyaret eden ekipler, geri dönüşümün önemini anlattı. Evsel atıkların ayrıştırılarak geri dönüşüm zincirine katılması için kapı kapı vatandaşlara yapılan bilgilendirmenin ardından muhtarların da kendi mahallelerinde geri dönüşüm zinciri oluşturmaları istendi. 

Çalışma kapsamında muhtarlara,  evlerde lavabolara dökülen atık yağların çevreye ve yeraltı sularına verdiği zararları önlemek için atık yağ toplama konusunda bilgi verildi. Atık yağın ardından yaşamın birçok alanında kullanılan ve doğaya atılması halinde 300 yıl boyunca zarar veren pilleri biriktirmek için atık pil kumbarası bırakıldı. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bornova Stadı maçlara hazır
Sonraki Haber Konak’ın beş yıldızlı tesisi için kazma vuruldu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?