ANA SAYFA > İZMİR > Buca üzümü asmalardan taşıyor

Buca üzümü asmalardan taşıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Buca üzümü asmalardan taşıyor

Bir dönem Türkiye’nin en iyi üzümlerinin üretildiği Buca’da, bağcılığı şahlandırmak için örnek çalışmalar yapan Buca Belediyesi, bağ bozumuna hazırlanıyor. Kaynaklar bölgesindeki bağlarda yeşeren fideler, bu yılın mahsullerini vermek için olgunlaşmaya başladı. Buca Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından ağustos ayı sonunda bağ bozumuyla birlikte toplanması planlanan üzümlerden bu yıl 20 tonluk rekolte bekleniyor.

Vermiş olduğu bereketli ürünlerin yanı sıra ürün çeşitliliğiyle gen bankası olarak da hizmet veren bağlarda, Buca’ya özgü razakı üzümünden benekli sultaniye, Mevlana üzümünden Bornova misketine toplam 13 çeşit üzüm bulunuyor. Hasatla birlikte elde edilen üzümlerin bir kısmı kurutularak, bir kısmı ise yaş olarak değerlendirilecek. 

Bağların bu yılki verimliliğinden memnun olduklarını ifade eden Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, “Buca’nın bereketli topraklarının betonlaşmayla değil, üretimle yaşaması için bu yıl tarımsal yatırımlara ağırlık verdik. Fideden hasada kadar geçen süreçte her ürünü özenle yetiştirdik. Şimdi bu ürünleri toplayıp hemşehrilerimize ulaştırmanın gururunu yaşıyoruz. Bu yıl bağlarımızdan toplayacağımız üzümlerimizi, yaş ve kuru olmak üzere Bucalılara ücretsiz olarak dağıtacağız. Buca’nın üzümleri eski günlerinde olduğu gibi ağızlara tat, sofralara bereket olacak” diye konuştu.   

Buca’da bağcılık kültürünü geliştirerek kentteki üzüm üretimini teşvik etmeyi hedeflediklerini söyleyen Başkan Kılıç, “Buca’nın kırsal kesimlerindeki tarıma elverişli arazileri ranta değil, üretime açmamız lazım. Belediye arazilerinde gerçekleştirdiğimiz üretimlerle, hemşehrilerimize iyi tarımla gelir elde etmenin mümkün olduğunu göstermek istiyoruz.   Mevcut bağımızın yanı sıra 12 dönümlük alanda yeni bir geleneksel bağ kuracağız. Bu bağda tamamen Buca’nın sembolü olan razakı üzümlerini yetiştirerek yeniden markalaştıracağız.  2021 Nisan ayında yeni bağımızı kurmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Boşnaklardan Tunç Soyer’e ziyaret
Sonraki Haber Çiğli Kurban Bayramı'na hazır

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?