ANA SAYFA > İZMİR > Buca BSM’den başarı yağmuru

Buca BSM’den başarı yağmuru

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Buca BSM’den başarı yağmuru

Buca Belediyesi tarafından kurulan ve kısa zamanda ulusal ve uluslararası çapta pek çok başarıya imza atan Buca Bilim ve Sanat Merkezi, iki ayrı yarışmadan ödülle döndü.

Dünyanın en büyük yarışması ROBOTEX 2022’de 4 takım ile Buca belediyesini temsil eden ekip 4 farklı kategoride ödülleri toplarken; iki öğrenci de MEF Okulları Ortaokullar Arası Proje Yarışması’nda, Fen Bilimleri kategorisinde ön değerlendirmeyi geçerek finale kalan 21 proje arasına girmeyi başardı.

Bilim ve sanat alanında gençleri teşvik etmek, uluslararası olanaklardan yararlanmalarını sağlamak ve özgüvenlerini geliştirmek için Kızılçullu Enstitüsü ruhundan esinlenerek Buca BSM’yi kuran Buca Belediyesi, öğrencileri ile yeni gururlar yaşamaya devam ediyor. Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın özel önem verdiği ve başarılarını yakından izlediği Buca BSM, 7-8 Mayıs 2022 tarihlerinde Antalya'da 187 takım ve 800 katılımcı ile gerçekleştirilen ROBOTEX yarışmasında Buca Bilim ve Sanat Merkezi Robotik-Kodlama ekibimiz hazırladıkları robotları ile 4 farklı kategoride ödülleri topladı. Öğrencileri ve Buca BSM eğitmenlerini tebrik eden Başkan Erhan Kılıç, “Gençler geleceğimiz, onların kazandığı her başarı geleceğimizin de teminatı” diye konuştu.

Alanında dünyanın en büyük yarışması olan ROBOTEX’te İleri seviye Labirent Çözme Kategorisinde yarışan Tuna Demir Türkiye birinciliği, temel seviye Mini Sumo Kategorisinde yarışan  Eren Aker Balkır, Zeynep Rüzgar ve  Emre Kaya Türkiye ikinciliği ve “Temel Seviye Folk Race Kategorisinde” yarışan Asya Eroğlu ve Poyraz Eroğlu Türkiye üçüncülüğü ile geri döndü. İleri Seviye Çizgi İzleyen Kategorisinde yarışan Deniz Ceviz ve Ege Ercan Lokman Jüri Özel Ödülü kazandılar.

Ayrıca öğrenciler kasım ayında Estonya'da gerçekleştirilecek ROBOTEX Dünya Finali'nde Türkiye'yi temsil etme hakkı kazandı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Menderes Belediyesi'nden ilginç çağrı: Uçurtmanı almadan gel
Sonraki Haber Başkan Sandal’dan Anadolu Turu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?