ANA SAYFA > İZMİR > Buca Belediyesi'nden sokaklara sihirli dokunuş

Buca Belediyesi'nden sokaklara sihirli dokunuş

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Buca Belediyesi'nden sokaklara sihirli dokunuş

Önümüzdeki yılın bütçesinde en büyük oranı Fen İşleri Müdürlüğü’ne ayıran Buca Belediyesi, kentin sokaklarında adeta bir değişim rüzgarı başlattı.

Buca’da sokak sokak  çalışma yürüten ekipler, yeni yolların yanı sıra,  hasarlı yollarda da bakım ve tamir çalışmaları gerçekleştirdi. Adatepe Mahallesi 36 Sokak’taki çalışmalara katılan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, bu dönem itibari ile ciddi bir asfalt hamlesine giriştiklerini, 2023 yılının fen işleri çalışmaları ile geçeceğini bildirdi.

2023 yılı tahmini bütçesinin büyük bölümünü Fen İşleri Müdürlüğü’ne ayıran Buca Belediyesi, Buca’yı güzelleştirmek için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Yaylacık Mahallesi 177 Sokak’a giren Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yoğun ihtiyaç haline gelen otopark alanı çalışması gerçekleştirdi. Toplam 50 araç kapasitesi bulunan otopark sayesinde sokak aralarındaki gelişigüzel araç parkı yüzünden yaşanan sıkışıklığın önüne geçilmesi planlandı. Bunların yanı sıra dinlenme alanı ve spor alanı oluşturularak bu kapsamda 4 bin 500 metrekare yol düzenlemesi yapıldı. 

Buca Belediyesi yurttaşların sokakların fiziki durumlarına ilişkin gelen  talepleri doğrultusunda Adatepe Mahallesi 30 ve 36 sokaklarda da asfalt dökümü gerçekleştirdi.  Burada da 2 bin 200 metrekare asfalt serimi yaparak, 3 bin 500 metrekare kilit taşı döşedi. Ayrıca bu sokaklardaki tüm kaldırımlar yenilenerek, yaya güvenliği sağlandı.

Buca’nın neredeyse her mahallesini gündemine alan ekipler, çalışma takvimi oluşturarak hızla işe koyuldu. Ekim ayı boyunca Buca’nın pek çok mahallesine giren Fen İşleri Müdürlüğü, yılsonuna kadar girilmedik sokak bırakmamayı hedefliyor.

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, kent içerisinde kalan atıl alanları değerlendirerek  bugüne kadar 35 adet otopark alanını hayata geçirdiklerini ifade ederek, çalışmaların yıl sonuna kadar aralıksız süreceğini ve 20 adet otopark alanını daha Buca'ya kazandıracaklarını belirtti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Nar Çiçekleri'nin Cumhuriyet Bayramı heyecanı
Sonraki Haber Bornova’da öncelik kentsel dönüşüm

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?