ANA SAYFA > İZMİR > Buca Belediyesi’nde dijitalleşme atağı

Buca Belediyesi’nde dijitalleşme atağı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Buca Belediyesi’nde dijitalleşme atağı

Buca Belediyesi, Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıyla coğrafi bilgi sistemlerinin (CBS) tanıtımını yaptı.

Belediyenin kısa sürede içinde uygulamaya geçirmeyi hedeflediği coğrafi bilgi sistemleri (CBS) sayesinde, sosyal, ekonomik ve çevresel sorunların daha hızlı ve etkin şekilde çözümüne olanak sağlanacak. E-devlet ile uyumlu şekilde çalışacak sistem ile kentin tüm cadde ve sokakları 360 derece panoramik görüntüleme ile kayıt altına alınacak. Ayrıca şehirdeki tüm yapıları içerecek şekilde “değer karar sistemi” ile bir veri havuzu da oluşturulacak. Böylece, işgaliye tespiti, ilan reklam tabela ölçümleri, kaçak yapı tespitleri, taşınmaz değerleme işlemleri ile yapım ve yıkım işleri için durum tespitleri kolaylaşacak.

İlçedeki taşınmazların imar bilgilerinin de işleneceği sistem sayesinde, vatandaşlar taşınmazların imar durumları, yapı ruhsatı müracaatları gibi işlemlerini internet üzerinden yapabilecek. Belediyenin saha çalışmaları da sistem sayesinde çevrim içi olarak takip edilebilecek.  

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İGC'den Çetin Emeç için anma mesajı
Sonraki Haber Gaziemirli kadınlar engel tanımıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?