ANA SAYFA > GÜNDEM > Bostanlı'daki eğik binalardan 6'sı yıkıldı

Bostanlı'daki eğik binalardan 6'sı yıkıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bostanlı'daki eğik binalardan 6'sı yıkıldı

Bostanlı'da dolgu zemine inşa edildiği için zamanla eğilerek, birbirinin üzerine yatan 10 binadan 6'sının yıkım çalışması tamamlandı.

Cemal Gürsel Caddesi'ndeki dolgu zemine inşa edildiği için zaman içinde eğilen ve 37 yıl boyunca birbirinin üzerine yatan apartmanların yıkım çalışmaları devam ediyor. Onlarca dairenin ve çeşitli dükkanların da bulunduğu Bostanlı'nın en merkezi yerindeki 10 apartmanın yıkımı, 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' kapsamında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile İl Müdürlüğü denetiminde Karşıyaka Belediyesi'nce kontrollü gerçekleştiriliyor. ' İzmir'in Pisa Kuleleri' olarak da bilinen ve 2010 yılında yıkım çalışmalarına başlanılan binaların 6'sının yıkımı tamamlandı.

Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Yıldırım, yeni inşa edilecek binaların inşaat ruhsatı süreçlerinin de başlatıldığını açıkladı. Binaların 1985 yılında inşa edildiğini belirten Yıldırım, 1985 yıllarında yapılmış olan binalarımız zeminden kaynaklı olarak zaman içerisinde eğilmeye başlamıştı. Kamuoyunda 'yatık binalar' olarak bilinen binalar 2002 yılında alınmış bir imar planı ile özel planlama alanı olarak belirlenmişti. Özel planlama alanı olarak belirlenince bu binaların birlikte hareket etme zorunluluğu geldiği için imar ile ilgili hakları kısıtlanmıştı. 2017 yılında AFAD'ın hazırladığı rapor doğrultusunda, İzmir Valiliği'nin talimatı ile Karşıyaka Belediyesi bölgedeki binaların tahliyesiyle ilgili işlemlere başladı. Bu kapsamda binalar boşaltıldı. 10 binanın yıkım süreci devam ediyor. Şu ana kadar 6 bina yıkıldı dedi.

Bölge halkının yeni evlerine yerleşmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü kaydeden Başkan Yardımcısı Yıldırım, Vatandaşlarımızla gerekli görüşmelerimizi yaparak plan değişikliğini Büyükşehir Belediyesi'ne onaylattık. Bu kapsamda vatandaşlarımız yeni binalarının inşaat ruhsatı süreçlerini başlattılar. Yeni inşaatlarla birlikte bölgenin kötü görüntüsü ortadan kalkacak. Binanın bulunduğu yer İzmir'deki en değerli bölgelerden biri. Özellikle yaya ve taşıt sirkülasyonu açısından çok önemli bir noktada bulunuyor. Oranın o şekilde kalmasına kimsenin gönlünün razı olmasını beklemiyoruz. Süreci hızlı ve doğru şekilde yürütmeye çalışıyoruz diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka sonradan açıldı...
Sonraki Haber Karşıyaka'da Kerem Pala da tamam...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?