ANA SAYFA > ÇEVRE > Bostanlı’daki deniz marulu temizliği tamamlandı

Bostanlı’daki deniz marulu temizliği tamamlandı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bostanlı’daki deniz marulu temizliği tamamlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZSU Genel Müdürlüğü ekipleri “temiz Körfez” hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Halk arasında “deniz marulu” olarak bilinen yeşil yosunlara görüldükleri yerde müdahale eden ekipler Karşıyaka Bostanlı kıyılarındaki temizlik çalışmalarını tamamladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZSU Genel Müdürlüğü ekipleri deniz sıcaklığının artması ve denizdeki besleyici elementlerin çoğalmasına bağlı olarak sahile vuran deniz marullarının çürüyüp kötü kokuya neden olmaması için harekete geçti. Ekipler halk arasında deniz marulu olarak bilinen “ulva lactuca” adlı yeşil renki yosunlar için Karşıyaka Bostanlı sahilinde kıyıdan ve denizden temizlik çalışması yaptı.  

İzmir Körfezi’nin sığ bölgelerinde mevsimsel olarak ortaya çıkan ve insan sağlığına zararı olmayan deniz marulları, ekipler tarafından 3 gün gibi kısa bir sürede deniz yüzeyinden alınarak deniz araçları ile karaya çıkarıldı. Toplanan deniz marulları, doğal bozulma sürecine girmeden ve kokuya neden olmadan bertaraf edildi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Tedaş'tan Karşıyaka'ya bayram hediyesi elektrik kesintisi
Sonraki Haber Başkan Soyer Çiğli Tramvayı inşaatında incelemelerde bulundu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?