ANA SAYFA > İZMİR > Bornova’da yuvaları ısıtan çalışma

Bornova’da yuvaları ısıtan çalışma

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bornova’da yuvaları ısıtan çalışma

Bornova Belediyesi ilçe genelinde yaptığı budamalardan ve ömrünü tamamlamış ağaçların kesiminden elde ettiği atıkları ihtiyaç sahibi vatandaşlarının kullanımı için yakacak odun haline getiriyor. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, ağaçların bakımına yönelik olarak yaptıkları çalışmanın sosyal amaçlı bir projeye dönüştüğünü söyledi.

Bornova Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, yol kenarları, parklar ve rekreasyon alanlarındaki kurumuş veya tehlike oluşturan ağaçları budayarak, çıkan dal ve yaprakları ayırıyor. İşlem sonrası ortaya çıkan atıklar kışlık yakacağa dönüştürülerek Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nce tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılıyor. Yapılan çalışma kapsamında 2019 yılında toplam 21 ton yakacak odun üreten Bornova Belediyesi, bu rakamı 2020 yılında 36 tona çıkarıyor. Bu hedef doğrultusunda üretilen 500 çuval odunun dağıtımı yapıldı. Önümüzdeki günlerde ise 800 çuval odun daha dağıtılacak. Toplam 1.300 çuvallık yakacak odun yardımından yararlanacak aile sayısı ise bu yıl için 450 olacak. 

Sosyal amaçlı bir proje
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince ağaçların bakımına yönelik olarak yaptıkları çalışmanın sosyal amaçlı bir projeye dönüştüğünü söyledi. Bornova Belediyesi’nin sıcak eliyle tüm vatandaşlara dokunma gayretinde olduklarını belirten Başkan İduğ, “Bu bir yönüyle sosyal amaçlı bir geri dönüşüm projesi.  Budanan dalları ve ömrünü tamamlamış ağaçları değerlendirdiğimiz çalışma ile soğuk kış günlerinde çok sayıda ihtiyaç sahibi ailenin yakacak ihtiyacını da sağlıyoruz.”dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Başkan Soyer: Tehlike geçmedi...
Sonraki Haber İzmir Büyükşehir’den öğrencilere kırtasiye, mont ve bot desteği

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?