ANA SAYFA > İZMİR > Bornova’da yeşil hareket

Bornova’da yeşil hareket

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bornova’da yeşil hareket

Daha yeşil bir Bornova hedefiyle çalışmalarını sürdüren Bornova Belediyesi, ilçede yeni yeşil alanlar yaratmaya devam ediyor. Bornova Belediyesi, Karacaoğlan Mahallesi’ndeki 5.5 dönümlük bir alanı daha Yeşil Bornova’ya dahil etti.

Karacaoğlan Mahallesi’nde bulunan ve imar planlarında da yeşil alan olarak ayrılan araziyi Gençlik Yılı etkinlikleri  ve Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında yeşillendirdiklerini söyleyen Başkan İduğ, “Fidan dikim çalışmalarımızı özellikle çocuklarımızla birlikte yapıyoruz. Yeşil çevre bilincine öncelikle onların sahip olması gerekiyor. Çünkü bugünün fidanları olan çocuklarımız, yarının ağaçlarını koruyacak ve çoğaltacak olan en önemli zenginliklerimiz” dedi.

Yeşil öncelik
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, bütün hizmetlerden önce insanların doğal bir çevrede yeşil ile iç içe yaşamasını öncelik olarak belirlediklerini belirterek, “Her şeyden önce sağlık geliyor. Bunun içinde insanlarımızın öncelikle sağlıklı bir çevrede yaşaması lazım. Bu anlayışla uygun olan her araziye fidan dikiyoruz, yeşillendiriyoruz” diye konuştu.

Fidanları çocuklar dikti
Karacaoğlan Mahallesi 6172 Sokak üzerinde bulunan araziye zeytin fidanlarını, Çamdibi Kordon Birlik İlkokulu ve Bergem Anaokulu öğrencileri, Bornova Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü personeliyle birlikte dikti. Çocuklar yüzlerce yıl canlılıklarını koruyacak zeytin fidanlarını toprakla buluşturup can suyunu vermenin mutluluğunu yaşadı. Çocuklar Bornova Belediyesi personeliyle birlikte 200 zeytin fidanının toprakla buluşmasına katkıda bulundu. Bornova Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bu yıl içinde 2 bin 500 fidan dikti, yıl sonuna kadar ise toplam 3 bin fidan dikilmesi hedefleniyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Başkan Sandal: Soframız da derdimiz de bir
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka sezonu Manisa karşısında açıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?