ANA SAYFA > İZMİR > Bornova’da tarıma destek devam ediyor

Bornova’da tarıma destek devam ediyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bornova’da tarıma destek devam ediyor

Kırsal kalkınmanın sağlanması amacıyla çiftçilere destek veren Bornova Belediyesi, üreticilere yaptığı meyve fidanı dağıtımlarına devam ediyor. Mart ayına kadar devam edecek olan dağıtımlarla 5 bin fidan toprakla buluşacak. Dağıtımlar Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Barbaros Taşer tarafından köy yerleşkelerine giderek yapılıyor.

Kırsal kesimdeki üreticiyi desteklemek ve tarımsal çeşitliliği zenginleştirmek adına yapılan dağıtımlar köy yerleşkesi olan 12 mahallede muhtarlar aracılığı ile gerçekleşiyor. Muhtarlara teslim edilen zeytin, kiraz, iğde ve Bornova’nın coğrafi işaretli misket üzümü gibi birçok çeşit fidan üreticilere hediye ediliyor.

Tarımın gelişmesi için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başkan Yardımcısı Taşer, “Çiftçilerimizin üretimlerini arttırmaları ve daha kaliteli hale getirmeleri için projeler üretiyoruz. İmkan olan tüm alanlarda da sürdürülebilir tarım yaratmak için destek oluyoruz. Aynı zamanda son günlerde yaşadığımız doğal afetlerde ağaçlandırmanın ne kadar önemli olduğunu herkese gösterdi. Bizde üreticilere dağıttığımız fidanların yanında ilçe geneline yaptığımız ağaçlandırma çalışmaları ile de daha yeşil bir Bornova yaratmak istiyoruz” dedi.

Muhtarlardan teşekkür
Fidan dağıtımları Kayadibi, Çamiçi ve Eğridere Mahalleleri ile devam etti. Kayadibi Mahalle Muhtarı Azime Işık, Çamiçi Mahalle Muhtarı Süleyman Şeker ve Eğridere Mahalle Muhtarı Hüseyin Şeker’de Bornova Belediyesi’nin yaptığı çalışmalarla her zaman yanlarında olduklarını belirterek, fidanlar için teşekkür etti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'da İbrahim Cezayir dönemi
Sonraki Haber Konaklı kadınlara iş garantili kurs

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?