ANA SAYFA > İZMİR > Bornova’da Sıfır Atık Yönetim Planı

Bornova’da Sıfır Atık Yönetim Planı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bornova’da Sıfır Atık Yönetim Planı

Daha temiz bir kent yaratma hedefiyle geri dönüşüm konusunda önemli çalışmalar yapan Bornova Belediyesi, ilçe genelinde ortaya çıkan atıkları Işıkkent’teki Geri Dönüşüm Merkezi ile dört noktaya koyduğu mobil merkezlerde topluyor. Plastikten elektronik eşyaya, camdan bitkisel yağa pek çok türde atık bertaraf ediliyor ya da geri dönüştürülüyor.

Bornova Belediyesi, hazırlayıp ve onay aldığı atık yönetim planı doğrultusunda ilçe sınırları içinde oluşan ambalaj atıklarını kaynağında ayrı ayrı topluyor, taşıyor ve ayrıştırıyor. Toplanan atıkların miktarları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Çevre Bilgi Sistemi üzerinden kayıt altına alınıyor. Atıklar kanunları uygun bir şekilde lisanslı firmalar aracılığı ile bertaraf ediliyor ya da geri dönüştürülüyor.  

13 tür atık Işıkkent’te toplanıyor
Vatandaşlar, ev ve işyerlerinde oluşan atıklarını Bornova Belediyesi’nin Işıkkent’teki 1. sınıf Atık Getirme Merkezi’ne  kendi imkanları ile getirip bırakabiliyor. Tesisteki geri dönüşüm ünitesine kağıt, karton, plastik, metal, cam, ahşap, tekstil ürünleri, pil, akümülatörler,     flüoresan lambalar, elektrikli ve elektronik ekipmanlar, atık ilaç, bitkisel yağlar, hacimli atıklar(mobilya ve eşyası vb) ve ömrünü tamamlamış lastik olmaz üzere 13 türde atık kabul ediliyor.

Dört noktada Mobil Merkez
Merkez Kapalı Pazaryeri önü, Çamdibi Kapalı Pazaryeri önü, Evka-4 Kapalı Pazaryeri önü ve Büyükpark’taki Nikah Salonu önünde ise kağıt, plastik, metal, cam, bitkisel yağların toplandığı Mobil Atık Getirme Merkezi bulunuyor. Çamdibi Kapalı Pazaryeri ve Nikah Salonu önündeki merkezler elektronik atıkların toplanması için de kullanılıyor. 

Cam ve pil atıkları
İlçede cam atıkların kumbaralar aracılığıyla toplanması işi de cadde ve sokaklara konulan cam kumbaralar aracılığı ile yürütülüyor. 2020 yılında en çok atık pil toplayan ilçe olan Bornova’da, atık pillerin ayrı toplanması amacıyla belediye tesislerine, eğitim kurumlarına, mahalle muhtarlarına, camilere, süpermarketlere, sağlık kuruluşlarına, alışveriş merkezlerine, korumalı sitelere atık pil toplama kutuları bırakılıyor ve toplanan atık piller ilgili ekipler tarafından bir program dahilinde düzenli olarak alınıyor. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber RODA projesi Konak’ta hayat bulacak
Sonraki Haber Atalık Karakılçık Buğday ekimi başladı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?