ANA SAYFA > İZMİR > Bornova’da Sağlıklı Mutfak Atölyesi

Bornova’da Sağlıklı Mutfak Atölyesi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bornova’da Sağlıklı Mutfak Atölyesi

Bornova Belediyesi’nin Evka 3’te bulunan Mutfak Atölyesi’nde düzenlediği eğitim çalışmaları devam ediyor.

Kadınlara yönelik olarak gerçekleştirdiği ve doğal yöntemlerle yapılan peynir, turşu, pestil yapımı atölyelerinden sonra Bornovalıları Sağlıklı Mutfak Atölyeleri ile buluşturuyor. Hazırlanan eğitimlerde özellikle Çölyak Hastalarına yönelik olarak şekersiz ve glütensiz ürünlerin nasıl yapılacağı öğretiliyor. 

“Sağlıklı Mutfak” konseptiyle düzenlenen atölyelerde ekmek, makarna, dondurma, kurabiye, pasta, profiterol ve ekler gibi ürünlerin şeker ve glüten kullanmadan nasıl yapılacağı anlatılıyor. Eğitmenler Şehriban Sarı ve Emine Yılmaz yönetiminde yapılan atölye çalışmaları yoğun ilgi gördü. Katılımcılar hamur yapımı, hamurun açılması, kesilmesi ve sos hazırlanması konusunda deneyim kazandı. 

Sağlık birinci öncelik
Bornovalılar için her alanda çalışma yaptıklarını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, sağlığın birinci öncelik olduğunu belirtti. Başkan İduğ, “Bu çalışmadaki temel amacımız glüten alerjisi olan veya bir yakınında bulunan kişileri doğru bilgi vererek, evde yapabilecekleri tarifleri uygulamalı olarak göstermek. Sağlıklı Mutfak Atölyelerinde anlatılan tarifler çölyak rahatsızlığı olan kişilere uygun olarak hazırlanıyor” dedi.  

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İZDENİZ'in yaz seferlerine büyük ilgi
Sonraki Haber Karşıyaka VIP kombineleri satışa çıkardı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?