ANA SAYFA > İZMİR > Bornova’da kırmızı çizgi uygulaması

Bornova’da kırmızı çizgi uygulaması

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bornova’da kırmızı çizgi uygulaması

Bornova Belediyesi, İçişleri Bakanlığı tarafından yaya önceliğini vurgulamak amacıyla ülke genelinde başlatılan “30 Mart’ta Kırmızı Çizgimizi Çekiyoruz” uygulaması kapsamında yaya yollarında boyama ve kırmızı çizgi çekme çalışmalarına destek verdi.

Mustafa Kemal Caddesi üzerinde yapılan çalışmalarda Bornova Kaymakam’ı Fatih Genel ve İlçe Emniyet Müdürü Gülden Türkal ile İlçe Jandarma Komutanı Sadık Yazgan’a Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız, ve Meclis Üyesi Kemal Sevinç’te eşlik etti. 

Bornova genelinde yapılan çalışmalarda trafik ışığı olmayan yaya geçitlerine sprey boya ile kırmızı çizgi çekildi. Vatandaşlara da trafikte yaya önceliğine hakkında bilgi verildi. Bunun bir farkındalık çalışması olduğunu belirten Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Trafik güvenliği için yapılan bu uygulama ile  kavşak giriş ve çıkışları, yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak ile yayalara ilk geçiş hakkını tanımak amaçlanıyor”dedi. 

Kaymakam Fatih Genel ise uygulamanın trafikte yayaların geçiş üstünlüğüne yönelik yapıldığını söyleyerek, “Artık ışıksız yaya geçitlerinde kırmızı çizgiler yer alacak. Bu sayede de sürücülerin dikkati yayalar da olacak. Bu çalışma önceliği yayalara tanıyan bir uygulama” dedi. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Çeşme’de atık ilaçlar çöpe gitmeyecek
Sonraki Haber Başkan Sandal: Vatandaşımıza yakında müjdeyi vereceğiz

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?