ANA SAYFA > İZMİR > Bornova Kınalı Bamyası usta aşçıların elinde lezzet buldu

Bornova Kınalı Bamyası usta aşçıların elinde lezzet buldu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bornova Kınalı Bamyası usta aşçıların elinde lezzet buldu

Bornova’nın coğrafi işaret tescilli Kınalı Bamyası’nı tanıtmak ve farklı kullanımlarını göstererek tüketimini güçlendirmek amacıyla Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi ve Köy-Koop İzmir Başkanı Neptün Soyer’in katıldığı mutfak atölyesi düzenlendi.

Her biri bamyadan yapılan 8 farklı menüye, Neptün Soyer’in yaptığı “Çıtır Bamya Kızartması” ile “Bamyalı Profiterol” damgasını vururken, beyaz çikolatayla birlikte servis edilen bamyalı profiterol davetlilerden yoğun ilgi gördü. Bamya turşusu ve reçeli öne çıkan farklı lezzetler arasında yer aldı.

Bornova Işıkkent’te bulunan Bortar Grup Yemek Fabrikası’nda düzenlenen etkinliğe Bornova Belediyesi Meclis Üyeleri de katıldı. Usta aşçılar ve 11 aşçılık kursiyerinin hazırladığı bamya çorbası, bamya kızartması, zeytinyağlı nohutlu bamya kavurması, bamyalı bulgur pilavı, fırınlanmış çıtır bamya, bamya turşusu, bamya reçeli ve beyaz çikolatalı bamyalı profiterolden oluşan menüyle katılımcılara lezzet şöleni yaşattı.   

Hedef 1 milyon tohum ve fide

Dünyanın artık ekolojiyi ve tarımsal üretimi odağına alan yeni bir gündemi olduğuna dikkat çeken Başkan İduğ, “Göreve geldiğimiz günden bu yana İzmir Büyükşehir Belediyemizin ‘Bir Başka Tarım Mümkün’ perspektifiyle tarımsal üretimi destekliyoruz. Bu yıl 15 bin meyve fidanı ve 150 bin sebze fidesi dağıtıyoruz. Önümüzdeki yıl ise bu sayıyı 1 milyona çıkartmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Üreticiye alım garantisi

Bornova’ya özgü Misket Üzümü ve Kınalı Bamyanın coğrafi tescilini alarak bu ürünlerin tanıtımına katkı koyduklarını hatırlatan Başkan İduğ, tarımsal üretimi ve satış ağını geliştirmeye çalışmalarını da hızlandırdıklarını ifade etti. Bornova’daki 12 köyde çok sayıda üreticiye dağıtılan toplam 40 kilo Kınalı Bamya tohumunun 90 dönüm tarım arazisinde hayat bulduğunu belirten Başkan İduğ, “Üretimin tamamına alım garantisi veriyoruz. Bornova Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’yle yaklaşık 3,5 ton bamya konservesini satışa sunmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki yıl dağıttığımız tohum miktarını 100 kiloya çıkartarak bu rakamları katlayacağız” dedi. 

Soyer’den Başkan İduğ’a teşekkür

Başkan İduğ’a üreticilere desteklerinden dolayı teşekkür eden Neptün Soyer, eski zamanlardan beri tüketilen besleyici nitelikte bir sebze olduğunu hatırlattı. Bamyanın tatlısından çorbasına kadar birçok tarif için uygun olduğunu ifade eden Soyer, “Bu anlamda bamyanın ne kadar özel bir ürün olduğu gördük bugün. Üreticisinden aşçısına kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Çiğli Belediyesi yabancı misafirlerine veda etti
Sonraki Haber Pamucak Sahili'nde yaz ve müzik kampı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?