ANA SAYFA > İZMİR > Bornova Belediyesi tarıma desteğini sürdürüyor

Bornova Belediyesi tarıma desteğini sürdürüyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bornova Belediyesi tarıma desteğini sürdürüyor

Bornova Belediyesi tarımsal üretimin daha bilinçli bir şekilde yapılması ve ilgi duyan herkesin doğru bilgilere ulaşabilmesi için çalışmalarını ve desteklerini sürdürüyor.

Bugüne kadar 10 milyon atalık tohum dağıtan Bornova Belediyesi, tohumların gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak için çimlendirme eğitimleri vermişti. Şimdi de çimlenen fidenin toprakta nasıl yetiştirileceğini anlatmak için “Sebze yetiştiriciliği kursu” düzenlendi. Son aşamada yetiştirilen sebzelerle ilgili yerinde teknik destekler de verilecek.

Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde düzenlenen teorik eğitimde ziraat mühendisleri tarafından bitki zararlıları ve hastalıklarıyla mücadele, verimin arttırılmasına yönelik bilgiler verildi. Bitki kökleri ve meyveleri hakkında bilgilendirmelerin de yapıldığı eğitimde, gübreleme, çapalama ve sulama gibi konular detaylı olarak anlatıldı.

Çeşitli konularda devam edecek eğitimlerin ardından Bornovalı çiftçilere ve hobi olarak tarımla ilgilenenlere yerinde teknik destek sürecinin başlatılacağı belirtilirken Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Doğal ve sürdürülebilir tarımsal üretimin önemi her geçen gün daha da artıyor. Bornova Belediyesi olarak bu alanda yaptığımız çalışmalarla vatandaşlarımızı topyekün bilinçlendirme çabası içindeyiz. Bunu yaparken de ekilebilir topraklarımızın atalık tohumlarımızla buluşması için destekler veriyoruz.Bornova’da arazisi olan vatandaşlarımızın tarlaları gezilerek yetiştirdikleri sebzelerle ilgili teknik ve zirai destekler de vermeye devam edeceğiz” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Gappi: Demokrasi tarihini kanlarıyla yazdılar
Sonraki Haber Gönül gözlü Aşık Veysel

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?