ANA SAYFA > İZMİR > Bergama'da bir ay içinde 11 ton atık şişe toplandı

Bergama'da bir ay içinde 11 ton atık şişe toplandı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bergama'da bir ay içinde 11 ton atık şişe toplandı

2020 yılını Daha Temiz, Daha Yeşil bir Bergama’da yaşamak için Çevre Yılı ilan eden Bergama Belediyesi, bir ay içinde 11 ton atık şişe toplayarak bu çalışmaya önemli bir katkı sundu. Atık cam şişelerin geri dönüşüme kazandırılması için yürütülen çalışma kapsamında ilçe merkezinde bulunan cam şişe kumbaralarının içindeki atık camlar, belirli aralıklarla toplanıyor.

İlçe genelinde 59 noktaya yerleştirilen Atık Cam Kumbaraları’nda bir ayda toplanan 11 ton atık cam şişe geri dönüşüme kazandırıldı. Bu uygulama ile vatandaşlarımız kullanmadıkları cam ürünlerini, kavanozlar, meşrubat şişelerini atık cam toplama kumbaralarına atarak geri dönüşüme katkıda bulunuyorlar.

Daha yeşil, daha temiz bir Bergama için 2020 yılını çevre yılı ilan ederek durmadan çalıştıklarını belirten Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu “ Cumhurbaşkanımızın değerli eşi sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin başlattığı Sıfır Atık Projesi ile israfı önleyerek kaynakların daha verimli kullanılması için var gücümüzle çalışıyor vatandaşlarımızı bu yönde bilgilendiriyoruz. İlçenin çeşitli noktalarında bulunan 59 atık cam kumbarası sayesinde bir ayda 11 ton atık şişe toplandı. Bu çalışmayla hep birlikte ‘Parolamız Sıfır Atık Bergama’ diyerek çocuklarımız için israf etmeden geleceğimize yatırım yapıyoruz” dedi. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Başkan Kayalar gençlerin sorularını yanıtladı
Sonraki Haber DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu ''Korona Günlükleri''ne konuk oldu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?