ANA SAYFA > İZMİR > Batur: Geleceği Z Kuşağı kurtaracak

Batur: Geleceği Z Kuşağı kurtaracak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Batur: Geleceği Z Kuşağı kurtaracak

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İyilik Takipçileri Derneği üyesi gençlerle buluştu. İyilik Takipçileri Derneği’nin “İyilik Kütüphanesi” Projesini uygulamaya başlayacaklarını söyleyen Başkan Batur, gençlere seslendi. Batur, “Geleceği Z Kuşağı kurtaracak” dedi.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir depremi sonrasında, depremzedelere yardım edebilmek için bir araya gelen bir vatandaş işbirliği hareketi olarak ortaya çıkan İyilik Takipçileri Derneği’nin Üniversite Kurulu üyeleri ile buluştu. İyilik Takipçileri Derneği Üniversite Kurulu Başkanı Ebru Özyılmaz ve kurul üyesi gençlerle Konak Belediyesi Basmane Semt Merkezi’nde buluşan Başkan Batur, sosyal medya üzerinden bir araya gelerek, İzmir depreminden zarar gören depremzedeler için büyük bir yardımlaşma, dayanışma ağı oluşturan gençleri tebrik etti. Bugün resmi üye sayısının 650, gönüllü sayısının ise 1.500 kişiye ulaştığını anlatan Derneğin Üniversite Kurulu Başkanı Ebru Özyılmaz, İzmir depreminde 18 tır ayni yardım, 74 aileye 1 yıllık kira desteği ile yaptıkları diğer yardımlar ve iyilik takipçisi gençler olarak ürettikleri projeler ile ilgili Başkan Batur’a bilgi verdi. Bu projelerden biri olan “İyilik Kütüphanesi” Projesini uygulamaya başlayacaklarını gençlerle paylaşan Başkan Batur, toplumda kitap bilincinin artırılmasına dönük böyle bir proje hazırladıkları için İyilik Takipçisi gençleri tekrar tekrar tebrik etti.

Kumbaradan kütüphaneye “İyilik Kütüphanesi”

Toplumda kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, yaygınlaştırmak, başlı başına toplumda kitap bilinci oluşturmak amacıyla yola çıkan ve sonrasında da “İyilik Kütüphanesi” kurulmasını hedefleyen proje ile ilgili Konak Belediyesi olarak ilk adımı attıklarını da belirten Başkan Batur, proje ile ilgili detayları da anlattı. Batur, “Kitapların toplanabilmesi için belli merkezlere “kitap toplama kumbaraları” yerleştirilecek. Vatandaşların kolay ulaşabilmeleri için kitap toplama kumbaraları, merkezi noktalarda, kolay ulaşılabilir olacak. Kumbaralar dolduğu zaman, toplama ve ayırma merkezine getirilen kitaplardan okunabilir durumda olanlar “İyilik Kütüphanesi” için ayrılacak. Düzgün olmayan kitap, dergi, defter ve benzeri kağıtlar ise geri dönüşüme kazandırılacak ve buradan elde edilen gelir İyilik Takipçileri Derneği’ne bağışlanacak.” dedi.  

Batur, bu işi gençler bitirecek     

Konak Belediyesi ile İyilik Takipçileri Derneği işbirliğinde gerçekleştirilecek olan “İyilik Kütüphanesi” Projesi ile ilgili detayların paylaşılmasının ardından üniversiteli gençlerin tek tek sorularını yanıtlayan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, deneyimli bir siyasetçi olarak ülke gündemine ilişkin, geleceğe ilişkin görüşlerini merak eden gençlerin sorularına da samimiyetle yanıt verdi. Batur, gençlere güveninin tam olduğunu, duyarsız ve internet bağımlısı olmakla suçlanan Z Kuşağını geleceğin kurtarıcıları olarak gördüğünü belirterek, “Gelecek sizde” dedi. Batur, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu, gidişatını bizim kadar gençler olarak siz de yakından takip ediyorsunuz. Çok mutsuz bir kesim oluştu ülkede. İnsanlar mutlu değil, ekonomik sıkıntı had safhada. Pandemi sürecinde yaşananlar bu sıkıntıları daha büyük boyutlara ulaştırdı. Bu dönem sizlere daha büyük görevler düşüyor. Neden çünkü bu dönem sizin vereceğiniz oylarla belli olacak. 4 milyon gencimiz ilk kez oy kullanacak. Bu ülkenin geleceğinin kararmaması için, geriye gitmemesi için sizlere çok büyük bir görev düşüyor.  Asla enerjinizi kaybetmeyeceksiniz, umudunuzu kaybetmeyeceksiniz, mücadele edeceksiniz. Ben, sizlere güveniyorum, sizlere güvenim tam, geleceği gençler kurtaracak.”  

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kadın kentte kadın sesi yankılandı
Sonraki Haber Karşıyaka'da 6 isim daha tamam...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?